Tvåspråkig festhögmässa

Åbo domkyrka

Festhögmässan i Domkyrkan är en del av märkesårets avslutningsfest. Ärkebiskop Kari Mäkinen förrättar festhögmässan tillsammans med medhjälpare.

Märkesårets riksomfattande huvudfest firas den 5 november i Åbo. Dagens tema är ”En gemensam resa - Reformationen 500 år”. Programmet börjar med en tvåspråkig festhögmässa i Åbo domkyrka och fortsätter på eftermiddagen i Logomo med huvudfesten. Huvudfesten avslutar reformationsveckan och hela reformationens märkesår.

Ärkebiskop Kari Mäkinen förrättar den tvåspråkiga festhögmässan tillsammans med medhjälpare, Turku Cathedral Youth Choir, Chorus Cathedralis Iuniorum och en mässingskvintett medverkar. Högmässan televiseras och sänds direkt. Gästerna ombedes att vara på plats senast kl. 9.45.

Alla oblater är glutenfria och alkoholfritt vin fås i Borgmästarkoret.

Festhögmässan kan även ses på virtuaalikirkko.fi

Information på finska

on 26.9 kl. 8.00 -8.40

Tvåspråkig veckomässa

Vi firar tillsammans med domkyrkoförsamlingen en tvåspråkig veckomässa. Liturg Saara Markkula och Maria Wikstedt, kantor Marjo Danielsson. Hjärtligt välkommen!
sö 30.9 kl. 11.00 -12.00

Gudstjänstgruppens möte

Planering av söndagens högmässa i sakristian

Familjemässa