Tvåspråkig festhögmässa

Åbo domkyrka

Festhögmässan i Domkyrkan är en del av märkesårets avslutningsfest. Ärkebiskop Kari Mäkinen förrättar festhögmässan tillsammans med medhjälpare.

Märkesårets riksomfattande huvudfest firas den 5 november i Åbo. Dagens tema är ”En gemensam resa - Reformationen 500 år”. Programmet börjar med en tvåspråkig festhögmässa i Åbo domkyrka och fortsätter på eftermiddagen i Logomo med huvudfesten. Huvudfesten avslutar reformationsveckan och hela reformationens märkesår.

Ärkebiskop Kari Mäkinen förrättar den tvåspråkiga festhögmässan tillsammans med medhjälpare, Turku Cathedral Youth Choir, Chorus Cathedralis Iuniorum och en mässingskvintett medverkar. Högmässan televiseras och sänds direkt. Gästerna ombedes att vara på plats senast kl. 9.45.

Alla oblater är glutenfria och alkoholfritt vin fås i Borgmästarkoret.

Festhögmässan kan även ses på virtuaalikirkko.fi

Information på finska

sö 27.5 kl. 11.00 -12.00

Gudstjänstgruppens möte

Planering av söndagens högmässa i sakristian

Högmässa med skribastart

Treenighetssöndagen "Den dolde Guden"
on 30.5 kl. 18.00

Aurelia

Bönegruppen

En öppen bönegrupp som samlas varannan vecka för att be för angelägna böneämnen och församlingens arbete.