Pilgrimage and the St Olav Waterway - Pilgrim på havet

må 16.4 kl. 18.00

Aurelia

En kväll om pilgrimsvandringar och St Olav Waterway. Samlingen hålls på engelska. Medverkande: Jolanta Lundgren, Andreas Andersson och James Simpson.

Pilgrimage in the 21st Century
(with photos and stories from different pilgrim routes including the Way of St James (camino compostela) by Dr Jolanta Lundgren (Tumbla Congregation, Stockholm) and Theology Student Andreas Andersson (Åbo svenska församling)

The St Olav Waterway (Pilgrim på havet)
Talk and information by James Simpson

This event is in English and hosted by Turku FinnBrits and St Olav Waterway with support from TCIC (Turku Cathedral International Congregation), Turku Cathedral Parish and Åbo Svenska Församling.

Coffee/Tea and Cake (lactose free) will be served during the event.

Everyone is warmly welcome and the event is FREE to all.

lö 6.10 kl. 11.00

Slow fashion- brunch

Liisa Mendelin föreläser under rubriken "Slow fashion för skapelsen - om etisk klädkonsumtion"
on 24.10 kl. 17.00 -18.30

D+ Diakonipositiv församlingsvalskandidat

Församlingarna vill ge dig som församlingsvalskandidat möjlighet att lära dig mera om din egen församlings diakoniarbete. När det frågas finländare varför det hör till kyrkan svarar majoriteten för att församlingen gör så mycket gott för människor som har det svårt. Diakonin är viktig men det kan vara svårt att veta vad diakoniarbetet arbetar med eftersom mycket av arbetet sker mellan diakoniarbetaren och den enskilda hjälpbehövanden.
lö 27.10 kl. 9.00 -19.00

Åbo domkyrka

Tystnadens dag

Domkyrkan är reserverad för gemensam tystnad kl. 9-19.