Församlingsvalets förhandsröstning

fr 9.11 kl. 09.00 - kl. 18.00

Aurelia

Församlingsvalet äger rum i november 2018. Då väljs kyrkans nya förtroendevalda för åren 2019–2022. I Åbo och S:t Karins väljs medlemmar till gemensamma kyrkofullmäktige och 10 medlemmar till varje enskild församling.

Församlingsvalet är framför allt ett lokalt val som gäller den egna församlingens beslut de närmaste fyra åren. Förtroendevalda besluter bland annat om vem som anställs till församlingen, vilken verksamhet som ordnas, vem man hjälper – var och hur. Temat för församlingsvalet 2018 är Min kyrka.

#församlingsvalet
#minkyrka
#minkyrkaiåbo
#minkyrkaistkarins

www.abosvenskaforsamling.fi/forsamlingsvalet

www.forsamlingsvalet.fi

Turun ja Kaarinan seurakunnat, Åbo svenska församling

on 24.10 kl. 17.00 -18.30

D+ Diakonipositiv församlingsvalskandidat

Församlingarna vill ge dig som församlingsvalskandidat möjlighet att lära dig mera om din egen församlings diakoniarbete. När det frågas finländare varför det hör till kyrkan svarar majoriteten för att församlingen gör så mycket gott för människor som har det svårt. Diakonin är viktig men det kan vara svårt att veta vad diakoniarbetet arbetar med eftersom mycket av arbetet sker mellan diakoniarbetaren och den enskilda hjälpbehövanden.
lö 27.10 kl. 9.00 -19.00

Åbo domkyrka

Tystnadens dag

Domkyrkan är reserverad för gemensam tystnad kl. 9-19.
ti 30.10 kl. 17.00 -18.30

Aurelia

Infokväll om barn- och ungdomsarbetet i åsf, för kandidaterna i församlingsvalet

Ungdomsarbetsledarna Annika Niemelä och Laura Kota-aho berättar om sitt arbete.