Festhögmässa

Åbo domkyrka

Första söndagen i advent "Din konung kommer i ödmjukhet"

Söndagen den 2.12 kl. 12 är det nyårsstämning i Åbo domkyrka. Då firas nämligen det nya kyrkoåret med pompa och ståt och ett mäktigt hosianna.

ÅSFs barnkör, dagklubbsbarn och Åbo Svenska Kyrkokör förgyller högmässan med sång, hjälpledare deltar i evangelieprocessionen och tjänstgör som gudstjänstgrupp. Därtill medverkar Mia Bäck (liturg), Maria Wikstedt (predikan), Marjo Danielsson (kantor & körledare), Tuuli Lempa (organist), Sofia Liljeström (körledare), Frank Berger (piano), Liisa Gunnelius (barytonhorn), Olli Lagerspetz (tuba),  Jånna Koivunen, Jenni Vähäkainu, Laura Kota-aho m.fl.

Vid sidoaltaren kan man tända ljus, be med bönestenar och möta åsnan från intåget i Jerusalem. Hjärtlig välkomna!

Högmässa

Tredje söndagen i advent "Bered väg för konungen"
sö 23.12 kl. 11.00 -12.00

Gudstjänstgruppens möte