Valkompassen

Inför församlingsvalet lanseras en valkompass där kandidaterna presenterar sig. Den hjälper väljarna att hitta en lämplig kandidat från deras egen församling. Varje kandidat gör alltså klokt i att gå in och besvara frågorna i valkompassen.

I september-oktober, 24.9 – 5.10, får kandidaterna ge sina svar på valkompassens frågor.

Tisdagen den 2 oktober och onsdagen den 3 oktober kl. 14–18 hjälper vi kandidaterna att besvara frågorna. Det sker i samfällighetens hus vid Eriksgatan 3 A, i 4 våningen.

Den 8 oktober öppnas valkompassen för väljarna.

Kandidaterna besvarar frågorna i valkompassen och när den publiceras får väljarna se deras svar och jämföra dem med sina egna åsikter. Kyrkostyrelsen ansvarar för valkompassen och för in alla uppgifter om kandidaterna i den. Det enda kandidaterna behöver göra är att svara på frågorna. Församlingen skickar ett användarnamn för valkompassen till varje kandidat.

Det går att bifoga en presentationsvideo till svaren i valkompassen. Varje kandidat producerar själv sin video. Den får gärna var ungefär en minut lång.