Gemensamt Ansvar 2018

Insamlingen Gemensamt ansvar (GA) är den evangelisk-lutherska kyrkans årliga storinsamling. Du kan hjälpa ge-nom att donera pengar för att bekämpa fattigdom och hunger.

I år är temat för insamlingen ”Mattrender”. Med temat vill man fästa uppmärksamheten på finländare och människor som lever i utvecklingsländer som inte har råd att köpa mat för dagen.

I katastrofområden beror matbristen bl a av torka och över-svämningar. Konflikter kan tvinga människor att lämna sina bosättningsområden. Kyrkans Utlandshjälp bygger skolor, sysslar med påverkansarbete och delar ut mat vid naturkatastrofer i länder som behöver vår hjälp. När
det handlar om matbrist i Finland ligger det ofta en längre tids fattigdom bakom. Människor som kämpar på med små inkomster blir tvungna att välja mellan t ex dyra bonde-kostnader, hälsovårdskostnader och mat. Medlen som samlas i år delas ut av diakoniarbetarna i församlingarna till människor som behöver akut finansiell hjälp med att t ex köpa mat.

Republikens president är beskyddare för insamlingen som börjar den 4 februari och pågår fram till slutet av april.

Så här ger du en gåva, en inbetalning via banken:

Nordea FI16 2089 1800 0067 75

Pohjola banken FI14 5000 0120 2362 28