Högmässan & övriga gudstjänster

I en kristen församling står söndagens högmässa i centrum. I mässan lyssnar vi tillsammans till evangeliet och tar emot Kristus i nattvardens välsignade bröd och vin. Efter högmässan sänds vi ut för att fortsätta gudstjänsten i vår vardag.

I vår församling firas högmässa varje söndag kl. 12.00 i Åbo domkyrka. Var högmässan firas övriga helgdagar ser du i händelsekalendern.

Under juni, juli och augusti firas högmässa i högkoret i Domkyrkan varje söndag kl.12.00.

I församlingen har vi gudstjänstgrupper som tillsammans med de anställda förbereder och genomför söndagen högmässor (under vinterhalvåret). Läs mer om gudstjänstgrupperna här.

Eftersom församlingen sträcker sig över två städer firas mässa en söndag i månaden kl. 16 i S:t Karins.

Kyrkskjuts

För dig som har svårt att ta dig på egen hand till kyrkan ordnas kyrkskjuts varje söndag under tiden 8.1-28.5.2017. Kyrkskjutsen sköts av frivilliga församlingsmedlemmar och beställs per tel. 040-3417 458 senast tisdagen innan kl. 15.00. Den som väljer att åka med en annan gudstjänstbesökare till kyrkan gör det på eget ansvar.

Kyrkkaffe i sakristian.
Merelle ger kollekt under familjemässan.

Tag kontakt

Mia Bäck