Högmässan & övriga gudstjänster

I en kristen församling står söndagens högmässa i centrum. I mässan lyssnar vi tillsammans till evangeliet och tar emot Kristus i nattvardens välsignade bröd och vin. Efter högmässan sänds vi ut för att fortsätta gudstjänsten i vår vardag.

I vår församling firas högmässa varje söndag kl. 12.00 i Åbo domkyrka. Var högmässan firas övriga helgdagar ser du i händelsekalendern.

Under juni, juli och augusti firas högmässa i högkoret i Domkyrkan varje söndag kl.12.00, förutom 3.6 då högmässan firas i Skarpskyttekapellet och 10.6 då högmässan firas på Aurelias bakgård.

I församlingen har vi gudstjänstgrupper som tillsammans med de anställda förbereder och genomför söndagen högmässor (under vinterhalvåret). Läs mer om gudstjänstgrupperna här.

Eftersom församlingen sträcker sig över två städer firas mässa ett par söndagar per termin kl. 16 i S:t Karins.

Kyrkkaffe i sakristian.
Merelle ger kollekt under familjemässan.
kyrkoherde
20100 Åbo