Musikglädje!

Åbo domkyrka erbjuder en unik miljö för musiken. Kyrkomusiken har ekat i domkyrkans valv i århundraden och där kan man uppleva både en församlingsgemenskap och helig närvaro via musiken. Musiken är det osynliga språket som kan ge kraft i vardagen för både den som själv utövar och den som lyssnar. Gudstjänsten ger möjlighet till ett mångsidigt musicerande för församlingens olika körer och musiker.

Välkommen med!

Körsång ger livskvalitet!

Åbo svenska församling vill ge möjlighet till var och en att delta i musikutövandet. Gudstjänsterna inbjuder till ett mångsidigt musicerande för församlingens olika körer och musiker. Åbo har ett livligt körliv och alla svenska körer i staden är välkomna att delta i församlingens högmässa.

Församlingen har körer för olika åldrar och musikstilar allt från traditionell kyrkokör, kammarkör, ungdomskör och barnkör.

För intresserade är det bara att kontakta församlingens kyrkomusiker.

Orgelfasaden i Åbo domkyrka

ÅSFs barnkör

Kör för åldern 7-12år. Övningarna är direkt efter skolan i fem olika grupper. Mera om kören här:

ÅSFs barnkör »

ÅSFs ungdomskör

Kör för dig som är mellan 12-20 år. Övningar i Aurelia på tisdagar efter skolan. Konserter, mässor, körresor, chans att prova på solosång.

ÅSFs ungdomskör »

Åbo Svenska Kyrkokör

Kyrkokören övar på torsdagkvällar i Aurelia. Mera om kören här:

Åbo Svenska Kyrkokör »

Kammarkören Tolvan

Är du intresserad av kyrkomusik, är notvan och har erfarenhet av att sjunga i kör? Övningar på onsdagar kl. 18.45-20.30 i Aurelia (3 vån.)

Kammarkören Tolvan »

Tag kontakt