Domcafé

Öppettider från och med 22 maj 2016:

• må-fre kl. 11-16
  • lö-sö kl. 11-15

Åbo domkyrkoförsamlings stämningsfulla missionskafé Domcafé finns i vad som kan vara Finlands äldsta kafélokal. Källarvalvet från 1400-talet under Sankta Ursulas kapell i Domkyrkan har i tiden varit bl.a. Domkyrkans salt- och sädesmagasin.

Domcafé grundades år 1995 som en del av frivilligverksamheten inom missionsarbetet och för att stöda Åbo domkyrkoförsamlingens missionsarbete ute i världen.

På missionskaféet Domcafé serveras ursprungslandskaffet Paulig Colombia, som Paulig har donerat. Det är ett ekologiskt odlat kaffe på Fairtrade-märkta kaffebönor. Intäkterna för varje kopp kaffe som avnjuts på Domcafé går till Finska Missionssällskapets Barnens bank, där det får ge ränta och främja barns och ungas välmående och barnens rättigheter i utvecklingsländer.

• Valvkaféet Domcafé i katedralens stenfot är öppen alla dagar under sommarmånaderna
  • Under vintersäsongen är kaféet öppet efter söndagens gudstjänster och på beställning
  • Gruppbokningar till Domcafé på tfn 040 341 7109