Kråkkärrets kyrka

Kousankatu 6, 20610  Åbo

Kråkkärrets kyrka

Kyrkklockorna kallade första gången över Kråkkärret i Åbo den första advent 1997, då ärkebiskop John Vikström vigde församlingscentret från 1981 och dess nybyggda klockstapel till kyrka. Kyrkan har ritats av arkitektbyrå Laiho-Pulkkinen-Raunio.

Öppettider och bokning

Kyrkan är öppen i samband med evenemang eller enligt överenskommelse. Man kan boka lokaliteterna genom att kontakta Katarinaförsamlingens församlingssekreterare på numret 040 341 73 50.

Kråkkärrets kyrka som festplats

Kråkkärrets kyrkas kyrksal rymmer 200 personer. Kyrksalens bakre vägg kan öppnas så att salen utvidgas till församlingssalarna. I församlingscentrets två våningar finns lokaliteter för såväl körer som dagklubb, för ungdomsverksamhet och äldre, för diakoniarbete och dramagrupper.

Dessutom finns det en församlingssal i anknytning till kyrksalen. I församlingssalen kan man ordna minnesstunder eller andra familjefester enligt överenskommelse.

Parkeringsplatser

Intill Kråkkärrets kyrka finns en parkeringsplats med gott om platser. Man kan också ta sig till kyrkan med kollektivtrafik. Uppgifter om rutter och tidtabeller finns på Åbo stads kollektivtrafiksajt.

• Kyrkan är tillgänglig för rullstolsburna.
  • Kyrkan är tillgänglig för blinda.
  • Kyrkan är också försedd med induktionsslinga för personer med nedsatt hörsel.
Hörselslinga
Toalett