Pallivaha kyrka och församlingscentrum

Palttagatan 2, 20360  Åbo

Pallivaha kyrka och församlingscentrum

PALLIVAHA KYRKA OCH FÖRSAMLINGSCENTRUM ÄR STÄNGDA PGA RENOVERING 27.6-31.12.2016.

* * *

Pallivaha kyrka och församlingscentrum är den ena av de två kyrkorna i S:t Marie församling. Kyrkan har ritats av Åbobördige arkitekten Pekka Pitkänen. Den moderna kyrksalen och församlingssalen utgör tillsammans en fungerande helhet. Byggnaden har planerats så att ett tiotal olika grupper kan ha verksamhet där samtidigt.

Färgmässigt smälter byggnaden in i det finländska landskapet med tallar intill den livligt trafikerade Tammerforsvägen. Kyrkan är byggd i mörkt tegel från Santamäki. Golvet, altaret, dopfuntens fot och predikstolen är gjorda i betong. Kyrkan och församlingscentret, som ligger vackert bland tallarna på en kulle, invigdes år 1968.

Öppettider och bokning

Kyrkan och församlingscentret är öppna må-to kl. 8-16 och fre kl. 8-15. Centret är också öppet i samband med evenemang eller enligt överenskommelse. Boka lokaliteter genom att kontakta vaktmästaren på nummer 040 341 7150.

Pallivaha kyrka och församlingscentrum som festplats

Församlingscentrets kyrksal och festsal finns under samma tak. Det är till exempel lätt att förflytta sig direkt från kyrkan till festsalen i samband med ett dop eller ett bröllop. Pallivaha församlingscentrum lämpar sig därför väl för familjefester. Kyrksalen rymmer 260 personer.

I samband med kyrksalen finns en församlingssal som har plats för högst 100 personer. Dessutom finns det i byggnaden en liten församlingssal (högst 40 personer) och ett klubbrum (högst 70 personer).

I församlingssalarna och klubbrummet kan man hålla minnesstunder eller ordna andra familjefester enligt överenskommelse.

I församlingssalen finns det ett piano, en dataprojektor, OH-projektor och vit duk.

Församlingscentrets kök med kärl kan också användas i samband med bokningar. I köket kan man värma eller tillreda det man vill servera eller så kan köket utnyttjas av en cateringfirma. Det finns kaffekoppar för cirka 250 personer och matservis för cirka 200 personer. Köket i församlingscentret har nyligen förnyats och är både rymligt och högklassigt.

Parkeringsplatser

Vid Pallivaha kyrka och församlingscentrum finns ett parkeringsområde. Man kan också parkera längs gatan som leder till kyrkan. Det går bra att ta sig till kyrkan med kollektivtrafik. Uppgifter om rutter och tidtabeller finns på Åbo stads kollektivtrafiksajt.

• Kyrkan är tillgänglig för personer med rörelsehinder.
  • Kyrkan är tillgänglig för blinda.
  • I kyrkan finns en induktionsslinga för personer med nedsatt hörsel.
  • Handikapptoalett finns.
Hörselslinga