S:t Marie kyrka

Magnus Tavasts gata 2, 20380  Åbo

S:t Marie kyrka

S:t Marie kyrka stod klar på 1300-talet och är en av vårt lands äldsta medeltida stenkyrkor. Kyrkans kalkmålningar från 1400-talet är kulturhistoriskt betydelsefulla. De tar upp metaforiska och magiska teman som gör dem sällsynta i vår kyrkokonst. En träskulptur av den korsfäste Kristus från 1300-talet och altarskåpet av en lybsk mästare är de mest värdefulla föremålen i kyrkan.

Öppettider och bokning

S:t Marie kyrka är en Vägkyrka och öppen må-fre om somrarna. Vid övriga tider på året är kyrkan öppen i samband med evenemang och enligt överenskommelse. Man kan boka lokaliteterna genom att kontakta S:t Marie församlings församlingssekreterare på numret 040 341 7233.

S:t Marie kyrka öppen 6.6.-5.8.2016 må-fre 11-17

S:t Marie kyrka som festplats

S:t Marie kyrka rymmer 450 personer. För familjefester, begravningar eller möten kan man boka rum i S:t Marie prästgård intill kyrkan eller i prästgårdens stall eller tvättstuga.

För dopfester får församlingens medlemmar gratis använda ett utrymme i tre timmars tid. Ett undantag är den populära festlokalen i S:t Marie prästgård; för den uppbärs en avgift även i samband med dopfester.

I församlingshusen finns tillgång till kök och kärl. I köket kan man värma eller tillreda det man vill servera eller så kan köket utnyttjas av en cateringfirma. Husmor i S:t Marie prästgård är Siru Rantala, tfn 040 341 7470.

Parkeringsplatser

S:t Marie kyrka har en egen stor parkeringsplats. Man kan också ta sig till kyrkan med kollektivtrafik. Uppgifter om rutter och tidtabeller finns på Åbo stads kollektivtrafiksajt.

• Kyrkan är tillgänglig för personer med rörelsehinder.
  • Kyrkan är tillgänglig för blinda.
  • I kyrkan finns en induktionsslinga för personer med nedsatt hörsel.
Hörselslinga
Handikapp

Läge på kartan

Magnus Tavasts gata 2, 20380 Åbo