S:ta Katarina kyrka

Kyrkovägen 46, 20540 Åbo

S:ta Katarina kyrka

S:ta Katarina kyrka representerar vårt lands medeltida kyrkobyggnadstradition. Trots att kyrkan en gång har förstörts grundligt och har genomgått flera grundliga renoveringar har den på ett fint sätt bevarat sitt ursprungliga uttryck och en medeltida finländsk kyrkas grundform.

Öppettider och bokning

Kyrkan är öppen i samband med evenemang eller enligt överenskommelse. Man kan boka lokaliteterna genom att kontakta Katarinaförsamlingens församlingssekreterare på numret 040 341 7350.

S:ta Katarina kyrka öppen 6.6.-5.8.2016 må-fre 12-17

S:ta Katarina kyrka som festplats

Mellan livliga Studentbyn och en populär badinrättning finns en oas med en prästgårdsbyggnad i trä, gamla gårdar, rödmyllade kyrkobodar, en grönskande kyrkogård och en fundersam stenkyrka. Området utgör en idyllisk plats för familjefester.

S:ta Katarina kyrka rymmer 350 personer. För familjefester eller begravningar kan man boka plats intill kyrkan. I S:ta Katarina prästgård finns plats för 80 gäster. I Nummi församlingshem kan man ordna evenemang för 100 personer och Röda stugan rymmer 30 personer.

Parkeringsplatser

Intill S:ta Katarina kyrka finns en parkeringsplats med gott om platser. Man kan också ta sig till kyrkan med kollektivtrafik. Uppgifter om rutter och tidtabeller finns på Åbo stads kollektivtrafiksajt.

• Kyrkan är tillgänglig för personer med rörelsehinder.
  • Kyrkan är tillgänglig för blinda.
  • Kyrkan har induktionsslinga för personer med nedsatt hörsel.
Hörselslinga
Handikapp

Läge på kartan

ti 26.12 kl. 12.00