Slow fashion - brunch

13.9.2018 11.46

slow fashion

Lördag 6.10 kl.11-14.00 ordnar Åbo svenska församling, Auragatan 18, en brunchföreläsning med Liisa Mendelin.

Liisa Mendelin föreläser under rubriken "Slow fashion för skapelsen - om etisk klädkonsumtion"

Brunchföreläsning är en del i serien ”Ta hand om vår skapelse”. Vi människor i i-länder konsumerar för mycket, ofta för mycket för att det skall vara hållbart i längden. Förutom att det blir en belastning för miljön, tar mycket saker mycket plats i våra liv. När saker tar plats finns det inte alltid plats för sådant vi skulle må bättre av. Under hösten 2018 och vintern 2019 uppmärksammar församlingen att resurserna i världen inte fördelas jämnt och att vi behöver bli bättre på att konsumera hållbart både för alla människor på jorden skall få vad de behöver, för miljöns välmående och för vårt eget välbefinnande.

Klädbyte, ta med något rent och helt klädesplagg du längre inte använder, så kan du byta det till något som någon annan inte behöver.

En frivillig brunchavgift till förmån för Finska Missionssällskapets Utjämningskampanj. De insamlade medlen används bland annat till att ge psykosocialt stöd i Nepal och Colombia.

Välkommen!

Anmälning till brunchen senast 28.9, per mejl till maria.wikstedt@evl.fi