Mikaelskyrkan

Allégatan 16 , 20100 Åbo
040 341 7110 (kyrkvaktmästare, anträffbar ons-sö)

Mikaelskyrkan

Stadsbilden i den västra delen av Åbo präglas av Mikaelskyrkan, som invigdes på kyndelsmässodagen 1905. Kyrkan har ritats av Lars Sonck, som var bara 23 år gammal när han vann arkitekttävlingen för kyrkan år 1894.

Öppettider och bokning

Mikaelskyrkan kan bokas via Mikaelsförsamlingens församlingssekreterare på nummer 040 341 7290.

Öppettider från 1.9.2021

  • onsdag–fredag kl. 11–17
  • lördag–söndag kl. 11–14

Mikaelskyrkan som festplats

Mikaelskyrkan påminner om ett prinsesslott och är en av de mest populära vigselkyrkorna i Åbo. Kyrksalen i Mikaelskyrkan rymmer 1250 personer. Man kan också utnyttja församlingsgården på andra sidan gatan för minnesstunder eller andra familjefester enligt överenskommelse.

I kyrkan finns ett piano, ljudåtergivningsutrustning (mikrofon för tal samt högtalare), dataprojektor, vit duk och CD-spelare.

I samband med stora evenemang bör man beakta att det endast finns en toalett i kyrkan. Det finns inte heller någon skild garderob eller utrymmen för klädförvaring i kyrkan.

Parkeringsplatser

Besökare i Mikaelskyrkan kan parkera på parkeringsplatserna längs gatorna i närheten av kyrkan. Det går också bra att ta sig till kyrkan med kollektivtrafik. Uppgifter om rutter och tidtabeller finns på Åbo stads kollektivtrafiksajt (länken leder till en annan webbplats).

Tillgänglighet

Personer med rörelsehinder kan komma till kyrkan så att man undviker de långa trapporna genom att köra fram till huvuddörren från sidan av kyrkan. Genom huvuddörren kan man komma till kyrkan även med rullstol.

  • Tillgänglig för personer med rörelsehinder.
  • Tillgänglig för blinda.
  • Induktionsslinga för personer med nedsatt hörsel
  • Handikappvänlig toalett i kyrkans entré
Hörselslinga
Toalett
Handikapp