Mässa i blomstertid

to 30.5 kl. 12.00

Åbo domkyrka

Kristi himmelsfärdsdag "Den upphöjde Herren"

Den blomstertid nu kommer!

I år välkomnar vi igen sommaren med en Blomstertidsmässa. Församlingarnas gemensamma Blomstertidsmässa firas på Domkyrkotorget kl. 12 på Kristi himmelsfärdsdag, 30.5. Välkommen med att sjunga Den blomstertid - på svenska, på finska och på dialekt!

Liturger är Åbo biskop Kaarlo Kalliala och Åbo svenska församlings kyrkoherde Mia Bäck. Predikar gör biskop Kalliala. Nattvarden delas ut av präster och lekmän i församlingarna i Åbo och S:t Karins.

För musiken ansvarar körerna i kyrkomusikföreningen Varsinais-Suomen kirkkomusiikkipiiri samt Flottans musikkårs Quinsonitus-bleckblåskvintett. Kantor är Jukka Pietilä.

Gudstjänsten är tvåspråkig.

Efter gudstjänsten är hela kyrkfolket välkommet på kyrkkaffespicknick i parkerna kring Domkyrkan. Körerna från Varsinais-Suomen kirkkomusiikkipiiri bjuder på sång under picknicken.

Mer information om eventuella kyrktransporter till Domkyrkan från församlingarnas egna kyrkor följer senare.

I kyrkorna i Åbo och S:t Karins kyrkliga samfällighet firas inga andra gudstjänster på himmelsfärdsdagens förmiddag.

Högmässa

Sjätte söndagen efter påsk "Väntan på den heliga Anden"

Högmässa

Pingstdagen "Den heliga Andens utgjutande"