Tornbesök och guidning i Åbo domkyrka under Konstens natt

to 15.8 kl. 17.00

Åbo domkyrka

FULLBOKAT. Arrangör: Konstens natt på svenska i samarbete med Åbo svenska församling och Åbo fritidssektor.

Tornbesök och guidning i Åbo domkyrka under Konstens natt!

Torsdag 15.8 kl. 17 ordnas en öppen guidning i Åbo domkyrka. Guidningen börjar vid domkyrkans infodisk kl. 17, guiden Lena Sarlin berättar om nationalhelgedomens historia och arkitektur.  Tornbesöket startar vid infodisken kl. 18, övervaktmästare Marja Routi berättar intressanta fakta på vägen (ca 1h). Klättervänliga skor rekommenderas för den som deltar i tornbesöket.

Efter guidningen är det behändigt att fortsätta kvällen med det digra svenskspråkiga programmet under Konstens natt på området mellan domkyrkan, Sibeliusmuseum, Hus Lindman och Åbo Akademis huvudbibliotek.

Anmälningar senast 8.8 till Luckan: abo@luckan.fi eller 02-233 1986.

Maxantal deltagare i guidningen är 25, för tornbesöket 20 personer.

Deltagaravgiften 5€ betalas kontant till Luckan eller vid start och går till insamlingen Gemensamt ansvar (5€ för både båda två delarna eller bara en av dem).

Arrangör: Konstens natt på svenska i samarbete med Åbo svenska församling och Åbo fritidssektor. Kulturkoordinator Anna Edgren svarar på frågor: anna.edgren@turku.fi 040-1804515

on 21.8 kl. 13.00 -15.00

Sommarcafé

Besök av Gerd Hakalax, projektkoordinator i Egentliga Finlands Minnesförening r.f.
on 28.8 kl. 13.00 -15.00

Sommarcafé

Välkommen liten som stor, ung som gammal för att dela en stund av gemenskap under sommaronsdagarna. Leksaker finns för de allra minsta och gården är öppen.

Aurelia

Föreläsning och diskussion om Kristen ekonomi

Vi får höra om och reflektera över ekonomi i ett kristet perspektiv tillsammans med ekonomie dr, kolumnisten och vetenskapsförfattaren Christer Lindholm.