Korsets väg – korsvandring på långfredagen

fr 10.4 kl. 09.30
Domkyrkans trappa till Korois

På korsvandringen följer vi Jesu sista vandring mot korset och får på så sätt fördjupa oss i långfredagens budskap.

I yttre mening går vandringen från domkyrkans trappa till Korois – en vandring på ca 3 kilometer. Korsvandringen är en andaktsform som kommer från katolsk tradition, och dess budskap går rakt in i hjärtat av långfredagens djupa allvar. Vi kommer att stanna på vägen och läsa Paul Claudels (1868-1955) starka korsvägstexter, samt sjunga några av långfredagens psalmer.

På grund av Coronaviruset och undantagstillståndet kan vi endast samlas i en grupp på 10 personer, och ber därför den som vill gå med att anmäla sig till emma.audas@evl.fi. Tyvärr måste vi också begränsa deltagandet till personer som är symptomfria och inte hör till någon av de riskgrupper som drabbas hårdare av Coronaviruset.

Vi samlas kl 9.30 utanför Domkyrkan. Vandringen till Korois beräknas ta lite över en timme.

församlingspastor och studentkaplan
20100 Åbo