Gudstjänst sänds från Domkyrkan

www.virtuaalikirkko.fi

Sjätte söndagen efter påsk "Väntan på den heliga Anden"

Wikstedt (pred), Björkgren-Vikström (lit), Danielsson. Mirjam Lillhannus (flöjt) medverkar.

Gudstjänsten kan ses via www.virtuaalikirkko.fi

Gudstjänstens agenda hittas här. Agendan öppnas i en pdf-fil som inte är helt tillgänglig.

Kollektinsamling:

Coronasituationen är alarmerande i Nepal. Du kan hjälpa.

Coronaläget i Nepal är alarmerande. Av alla coronatest är upptill 44 procent positiva. Enligt landets hälsomyndigheter konstateras dagligen över 8000 nya smittfall.

Det råder kaos och trängsel vid stationerna där man testar för corona. Det finns inte tillräckligt med vårdpersonal och sjukhusplatserna är fulla.

Koronasituationen i Nepal har drastiskt försämrats och man har beslutat införa stränga regionala restriktioner. Dessa drabbar speciellt de fattigaste människorna och dagavlönare. De bor ofta trångt med flera generationer under samma tak. De har inte råd att skaffa munskydd, handdesinfektionsmedel eller mediciner. Människorna svälter då de inte kan försörja sig.

Nu har nepalesiska staten åter bett alla de internationella organisationerna som verkar i landet att ge stöd till coronaarbetet. Finska Missionssällskapet (FMS) förbereder sig på att vidta åtgärder mot krisen i samarbete med andra organisationer och de nepalesiska myndigheterna.

”Det är viktigt att vi inte lämnar Nepals fattiga åt sitt öde. Vi vill nu göra vårt bästa för att tillsammans med våra samarbetsorganisationer lindra den mänskliga nöden som coronan ger upphov till och förebygga spridningen av viruset. Särskilt vill vi ta hänsyn till de mest utsatta grupperna såsom funktionshindrade”, säger Olli Pitkänen, regionchef för södra och sydöstra Asien inom FMS.

Via denna länk kan du ge en gåva https://felm.suomenlahetysseura.fi/nettilahjoitus/?rl_s=25&rl_method=o&rl_target=1 (tyvärr är sidan enbart på finska).