Domkyrkans stängda dörrar - rundtur

ti 17.1 kl. 18.00

Åbo domkyrka

Anmälan avslutad

Guidad rundtur i Domkyrkans stängda utrymmen. Fritt inträde, efter rundturerna samlas önskemål och idéer om Domkyrkans förnyelse in.

Åbo domkyrka totalrenoveras under 2020-talet. Dessa guidade rundturer är en del av totalrenoveringens förhandsplanering. Under rundturerna kartläggs behov och åsikter angående renoveringen. Rundturerna är gratis, men under rundturerna behöver deltagarna fundera på hurdana önskemål och förslag de har angående användningen av kyrkans utrymmen.

Rundturerna är inte tillgängliga pga. branta trappor och trånga gångar. Rundturerna rekommenderas inte för dem som har svårt för trånga utrymmen och höjder, eller om man har besvärligt att gå i trappor. Rundturen tar ungefär en timme, efter rundturen samlas gruppen i sakristian för feedback.

Två svenskspråkiga guidade rundturer ordnas i Domkyrkans stängda utrymmen i januari 2023:

• Tis 17.1 och ons 25.1 kl.18 ”Domkyrkans stängda dörrar -rundturer på svenska”. Guidad rundtur i Domkyrkans stängda utrymmen. Fritt inträde, efter rundturerna samlas önskemål och idéer om Domkyrkans förnyelse in. Anmälningen öppnar 2.1.2023 kl. 10.00 (max 10 deltagare/rundtur). Anmälningen till rundturerna sker via denna länk.

• Unga Unga
  • Vuxna Vuxna