Gudstjänst i blomstertid

sön 26.5 kl. 12.00 – 13.00
Blommor och text

Domkyrkotorget

I år välkomnar vi igen sommaren med en Gudstjänst i blomstertid. Församlingarnas gemensamma Gudstjänst i blomstertid firas på Domkyrkotorget kl. 12 söndagen 26.5.2024. Välkommen med och sjunga Den blomstertid - på svenska, på finska och på dialekt!

"Den blomstertid nu kommer!"

Predikogudstjänsten förrättas av biskoparna Mari Leppänen och Björn Vikström. Mari Leppänen predikar. För musiken ansvarar SUMU Big Band. Kantor är Jukka Pietilä.

Gudstjänsten är tvåspråkig. Gudstjänsten tolkas på teckenspråk.

Till Gudstjänst i blomstertid kan du komma på egen hand, vandra dit tillsammans med en grupp andra från St. Marie kyrkan eller med buss från St. Karins.

Skjutsen till kyrkan från S:t Karins avgår från S:t Karins kyrka kl. 11.15. Bussen stannar vid församlingshuset i Poikluoma på färden till Domkyrkan. Återresan startar kl. 13.30 från Domkyrkan.

Ett litet pilgrimståg startar kl. 11 från S:t Marie kyrka mot Domkyrkotorget. Pilgrimståget går via Korois udde, där man stannar och håller en liten andakt.

Efter gudstjänsten i blomstertid kan kaffetanden börja värka! Då är det värt att styra stegen mot Domcafé i Domkyrkans stenfot. På uteserveringen utanför caféet kan man köpa kaffe, bullar och salt tilltugg, och här gäller kontant betalning. Inne i caféet finns också annat att köpa och där betalar man med kort och MobilePay.

• Gudstjänster och samlingar Gudstjänster och samlingar

Öppna länk i ny flik