Fasteserie

Kyrkan är en, men medlemmarna är många. På samma sätt är vår församling inte något i sig själv, utan något vi bygger tillsammans. Inom pilgrimsvandringsrörelsen har sju nyckelord vuxit fram: frihet, enkelhet, tystnad, bekymmerslöshet, långsamhet, andlighet och delande. Under fastan kommer vi att använda oss av dessa teman och samlas till samtal, veckomässa, bön och pilgrimsvandring.

På askonsdagen 2.3. kl.18 startar fasteserien med Askonsdagsmässa i Skarpskyttekapellet. Varje onsdagskväll kl.18 i fastan firas veckomässa i Skarpskyttekapellet och varannan vecka: 9.3, 23.3 och 6.4 kl.18.30 bjuder vi in gäster till pilgrimscentret i Domkyrkan för att samtala kring olika teman utgående från pilgrimens sju nyckelord. Veckomässorna och samtalen är skilda evenemang, man deltar i det man önskar.

• 9.3. Tema: Tystnad och långsamhet. Gäst: Katarina Gäddnäs, präst och författare
  • 23.3.Tema: Enkelhet och bekymmerslöshet Gäst: Claus Terlinden, omsorgspräst
  • 6.4 Tema: Frihet och delande. Gäst: Alaric Mård, församlingspedagog

Fasteserien avslutas lördagen 9.4 med en pilgrimsvandring från Domkyrkan längs S:t Olofs sjöled. Vi samlas kl. 10.00 i Domkyrkans pilgrimscenter (Borgmästarkoret till höger) och vandrar genom stan till Luolavuori, Katarinedal och målet är Vaarniemi. Vandringen görs i lugnt tempo med pauser. Ta med egen matsäck. I Vaarniemi finns en rastplats där man kan grilla över öppen eld. På eftermiddagen ca kl. 13-14 avslutas den gemensamma vandringen och man kan ta turbussen från Vaarniemi tillbaka till Åbo. Den som önskar kan fortsätta på egen hand att vandra till St: Karins eller längre! Ingen anmälan behövs!

Från vänster: Katarina Gäddnäs, Claus Terlinden och Alaric Mård.

Tag kontakt

församlingspastor och studentkaplan