Församlingsvalskandidaterna i Åbo och S:t Karins

Nomineringen av kandidater inför församlingsvalet som hålls i november slutade den 15 september. Se vilka personer som eftersträvar förtroendeuppdrag i din församling.

I församlingsvalet väljs förtroendevalda till församlingsråden och gemensamma kyrkofullmäktige. Till kyrkofullmäktigevalet inlämnades i de tio församlingarna i Åbo och S:t Karins kyrkliga samfällighet inalles 42 kandidatlistor med 325 kandidater.

Till församlingsrådsvalet inlämnades i var och en av de tio församlingarna en till sex kandidatlistor. Listorna är sammanlagt 42 och på dem finns 357 kandidater som eftersträvar en plats i församlingsråden.

Det finns ungefär lika många kandidater som är under 30 år än för fyra år sedan, omkring 12 % av alla kandidater. Majoriteten av kandidaterna är kvinnor, sammanlagt 58 %.

» Här kan du se kandidaterna i alla församlingar inom Åbo och S:t Karins kyrkliga samfällighetÖppna länk i ny flik

» Svara på frågorna i valkompassen och hitta en kandidat som passar digÖppna länk i ny flik

Kandidater i Åbo svenska församling

Denna presentation är inte en officiell sammanställning av kandidatlistorna.

Valkompassen

Vet du inte vem du ska rösta på? Svara på frågorna i valkompassen och se hur bra dina svar stämmer överens med kandidaternas. Frågorna rör viktiga och aktuella ärenden i anslutning till de förtroendevaldas uppgifter och värderingar och kyrkans inriktning.

» Till valkompassenÖppna länk i ny flik

Observera att alla kandidater i församlingsvalet inte har svarat på frågorna i valkompassen.

Kom ihåg att i valet kan du endast rösta på din egen församlings kandidater.