Begränsat antal personer i församlingslokalerna och paus i verksamheten

På grund av det förvärrade coronaläget behöver de största tillåtna antalen personer i kyrkliga samfällighetens kyrkor och andra utrymmen begränsas vid religiösa samlingar, så att säkerhetsavstånden kan hållas, 1/5 av av det maximala antalet personer tas in i utrymmet. Begränsningarna gäller till exempel vid gudstjänster, jordfästningar och andra kyrkliga förrättningar under tiden 1-30.1.2022

Verksamheten för vuxna har paus.

Vi följer myndigheternas säkerhetsföreskrifter och rekommendationer i vår verksamhet. Vi rekommenderar att den som deltar i församlingens verksamhet är vaccinerad, bär munskydd, håller avstånd och tvättar händerna. I lokalerna finns det handdesinfektion till förfogande samt anvisningar för en säker verksamhet. Församlingslokalerna och ytorna rengörs regelbundet.
För varje enskild lokal i samfälligheten har det fastställs ett maximalt antal personer, med vilket det är möjligt att hålla  säkerhetsavståndet. De maximala antalen personer finns nedan.

Kyrkor

• Domkyrkan, kyrksalen 180 personer
  • Aurelias festsal 20 personer, lilla salen 10 personer, hela utrymmet 30 personer
  • Henrikskyrkan, kyrksalen 90 personer