Åbolands svenska kyrkosångskrets r.f.

Åbolands svenska kyrkosångskrets r.f. är ett samlingsorgan för kyrkokörer och kyrkomusiker i Åboland. Kretsen grundades år 1956 för att främja kyrklig sång och musik samt evangeliskt gudstjänstliv inom Åbolands prosteri. Föreningen är ansluten till Finlands svenska kyrkosångsförbund (länken leder till en annan webbplats) Kyrkosångsförbundets Facebooksida (länken leder till en annan webbplats)

Föreningen vill öka gemenskapen mellan de enskilda församlingarnas sångare och musiker och göra det möjligt att tillsammans uppföra större verk än en liten kör kan göra. Föreningen ordnar evenemang inom Åboland, deltar i kyrkomusikfester i Finland och Norden och gör sångarresor till församlingar på Åland och i Sverige. Föreningen informerar om sin verksamhet genom Kretsnytt (länken leder till en annan webbplats), som utkommer två gånger per år, och en offentlig sida på Facebook (länken leder till en annan webbplats).

Kretsens funktionärer:
Ordförande Roger Sell
Vice ordförande Anne-Marie Taulio
Kretsdirigent Marjo Danielsson

Vice kretsdirigent Robert Helin
Kassör Lars-Runar Knuts
Sekreterare Inger Pietiläinen

Ledamot Mikael Granlund
(Kontaktuppgifter finns i Kretsnytt.)

PÅ GRUND AV CORONASITUATIONEN FLYTTAS KYRKOMUSIKFESTEN FRAM TILL 25-27.2022!

Tidigare projekt

Högmässa med sånger från Taizé

firades i Åbo domkyrka söndagen den 31.3.2019 med en busslast gäster från Raseborgs kyrkosångkrets. Efteråt blev det mat och mera sång i Aurelia.

Musikgudstjänst "I Guds vind"

Text: Anna-Mari Kaskinen  Musik: Pekka Simojoki

Svensk text: Per Harling

Henrikskyrkan i Åbo lör 17.11.18 kl. 19

Se människan

Text: Erik Andersson  Musik: Juhani Haapasalo

Körandakt för blandad kör, solister (sopran, bas) och orgel. Komponerad till Åbolands svenska kyrkosångskrets 60-årsjubileum den 13 november 2016 kl. 18 i Åbo domkyrka.

Körresa till Åland: Verket framfördes i Jomala kyrka i högmässan söndagen den 29.10.2017 kl. 11 och i Västanfjärds nya kyrka söndagen den 19.11.2017 kl. 18.

Solister: Hanna Lehtonen (13.11.2016), Agneta Rae och Harry Dahlström

Organist(er): Vesa Mäkeläinen (13.11.2016),  Juhani Haapasalo