dop i Aurelia

Dopåret 2020

Jag kupar handen för att föra det varma vattnet på babyns huvud, konfirmandens panna eller den vuxnes hjässa. En gång började vi dopet med att döpa barnets docka för att visa hur det går till, sedan då jag döpte barnet blev han så ivrig att han ville hjälpa till och vattnet fanns både på kostymen och bordet och på prästen. Vilken fest!

I dopet blir vi medlem i församlingen och kyrkan, då bärs vi fram till Guds öppna famn. Kyrkan döper för att Jesus uppmanade att döpa. Jesus ville att alla skulle få bli hans lärjungar, vara en del av gemenskapen. Särskilt viktigt var det för Jesus att alla barn skulle få komma till honom. Den som döps får den heliga Anden och det eviga livet som gåva. Dopet uppmanar oss att växa som människor. Att göra saker och ting tillsammans. Tillsammans klarar vi av det mesta. Dopet uppmanar oss till att vara kärleksfulla mot varandra och att ta hand om varandra.

Vi är glada över att du valt att döpa ditt barn eller dig själv.

Vad betyder dopet för dig? När är du döpt? Hur skulle det vara att fira din dopdag i år? Kanske du vill fira din dopdag i år med att bjuda dina faddrar på kaffe? Ta ett dopp i havet? Eller att besöka kyrkan du döptes i och sjunga en psalm vid dopfunten?

Dop kan bokas på nätet www.abosvenskaforsamling.fi/dop, eller så kan du ringa till bokningsservicen tfn 040 341 7012 (mån-fre kl. 9-15).
dopbild
församlingspastor
20100 Åbo

Barn, familjer och mission.

församlingspastor och barnkörsledare
20100 ÅBO