Ta hand om skapelsen

Har du också drabbats av klimatångest eller känns det som att du drunknar under alla dina saker?

För att må bra och kunna göra rationella val som gagnar miljön och dig själv behöver du kanske hjälp.

Skapelsen och livet som getts oss att förvalta blir lätt för fullt och livets mening döljs bakom konsumtion och saker. Jordens tillgångar är begränsade, det är dags att göra något åt det. Börja med dig själv och ditt hem, kom med i vårt projekt, ge inte upp!

Brunch i fastetid och ekofasta-loppis

13.4.2019 i Aurelia, brunch kl. 10.00 pch loppis 11.00-13.30

Brunch och loppis till förmån för insamlingen Gemensamt Ansvar.

I samband med brunchen Intervjuas Jolanta Lundgren av Mia Bäck om fasta och fastetraditioner. Ekofasta är kyrkans gemensamma satsning som lyfter fram omsorg om miljön under fastetiden. I år är temat hållbar klädkonsumtion. Ta chansen att sälja kläder du inte använder, eller köpa begagnat, på ekofasta-loppiset och gör en insats för miljön under fastan. Artiklar och poddar om hållbar klädkonsumtion hittar du på www.ekofasta.fi

Pris: Brunch 10€/person (7€/person för studerande, arbetslösa och pensionärer).

Om du vill sälja på loppiset, anmäl dig senast 4.4.2019 kl 15.00 per mejl: tove.peltoniemi@evl.fi, 10€/bord.

#åbosvenskaförsamling #gemensamtansvar #ekofasta

Spara på skapelsen genom att återanvända!

Har du funderat på cirkulär ekonomi? Hur skall jag sortera för att så mycket som möjligt av råvarorna skall komma till återanvändning? Det som kanske låter krångligt blir enklare då du får se och pröva på!

Vi gör ett besök på Kahmari besöksstation för återvinning lördagen den 16.3.2019 kl. 11.00–12.30, vi åker med stadsbussen som startar från centrum kl. 10.25.

Anmälningar till Carita Eklund 040-3417 473 eller carita.eklund@evl.fi senast 8.3.2019

ekofasta
församlings- och informationssekreterare
20100 ÅBO