Guidade turer i Åbo domkyrka

Man kan boka guidade turer i Domkyrkan av guiderna i Åbo via Visit TurkuÖppna länk i ny flik-turistrådgivningen på tfn 02 262 7900 eller info@visitturku.fi.

Även Domkyrkans egna guider ordnar rundturer i mån av möjlighet, tfn 040 341 7100.

Om somrarna ordnas en gratis rundtur i Domkyrkan varje onsdag efter den sommarmusikstund som börjar kl. 14.

I samband med evenemanget Medeltida Åbo i månadsskiftet juni-juli kan man bekanta sig med katedralen ur ett medeltida perspektiv - med Maria Eriksdotter som guide.

Smarttelefon som guide

Man kan bekanta sig med Åbo domkyrka med hjälp av en smarttelefon. En guidad tur som aktiveras av QR-koder presenterar Domkyrkans historia och de olika kapellen samt gravar och begravningskultur från medeltiden.

Ladda gratisappen Nomadi på din telefon – anvisningarna finns på webbplatsen www.citynomadi.fiÖppna länk i ny flik (länken leder till en annan webbplats), du hittar den guidade turen genom att söka på Åbo domkyrka och följ punkterna på bottenplanen. Du kan också ladda ner guidningarna med hjälp av de 16 QR-koder som finns i Domkyrkan. Då måste du ha en QR-kodläsare installerad på din telefon för att webbsidorna för guidningen ska öppnas.

Rundvandringen bland gravarna hittar du på sidan Citynomadi.fi genom att söka på Åbo domkyrkas gravguidetur. Följ punkterna på bottenplanen. Man kan också öppna gravguideturen genom appen eller med hjälp av QR-koderna i Domkyrkan.