Retreater

Retreat i Tammilehto - ”Under ytan gror livet” 

Åbo svenska församling ordnar en tyst retreat i Tammilehto i Rimito 24-26.3.2023. Kom och pröva på hur det är att få dra sig tillbaka för ett par dagar och vara tyst tillsammans med andra. För en retreat behövs inga förhandskunskaper. Under retreaten har du möjlighet att vila, komma till färdigt dukat bord och äta i lugn och ro. Det finns tid att promenera ute i naturen.

Vi följer den klassiska kristna traditionen med tideböner, morgonmässor, meditationer och vägledningar. Retreatens kännetecken är kravlöshet och frivillighet och man deltar i de programpunkter man vill. 

  • Retreatledare: Maria Björkgren-Vikström, präst och utbildad retreatledare och Nenne Lappalainen, diakon. Vill du veta mera hör av dig till maria.d.bjorkgren-vikstrom@evl.fi  telefon: 040-341 7477 eller nenne.lappalainen@evl.fi  telefon: 040-341 7467 
  • Kostnad:  118 euro/95 euro (studerande, pensionärer, arbetssökande) Här ingår alla måltider och logi i enkelrum (ej resorna). Om deltagaravgiften är ett hinder för dig att delta finns det möjlighet till nedsatt avgift. Ta kontakt med Nenne Lappalainen.
  • Anmälan: Anmälningslänken öppnas 9.1.2023 och stänger 10.3. Det finns rum för 16 deltagare. Anmäl dig via denna länk.
  • Adress: Lomakoti Tammilehto, Tammilehdontie 37, Rymättylä (Rimito i Nådendal). Du kan komma med buss eller bil. Från Åbo tar det ca 40 min med bil. 

 

 

Huslänga med röda stugor i skogsbrynet.
Tammilehto i Rimito.

Retreater på Snoan

Finlands äldsta retreatgård Snoan i Lappvik ordnar regelbundet retreater på svenska. Bekanta dig med Snoans retreatutbud via denna länk.

 

Tag kontakt