Retreat på Snoan 28-30.4.2022

Åbo svenska församling ordnar en tyst retreat på Finlands äldsta retreatgård i Snoan i Lappvik  Snoan.fi – Retreatgård

Kom och pröva på hur det är att få dra sig tillbaka för ett par dagar och vara tyst tillsammans med andra.
För en retreat behövs inga förhandskunskaper. Under retreaten har du möjlighet att vila, komma till färdigt dukat bord och äta i lugn och ro. Det finns tid att promenera ute i naturen och upptäcka de första vårblommorna.

På Snoan följer vi den klassiska kristna traditionen med tideböner, morgonmässor, meditationer och vägledningar. Retreatens kännetecken är kravlöshet och frivillighet och man deltar i de programpunkter man vill. Den som önskar kan också boka tid för enskilt samtal med retreatledarna.

Retreaten börjar med kvällsmål på torsdag kväll 28.4. kl. 18.30 och efter lördagens lunch samlas deltagarna ännu till en kort avslutning. Vi hinner hem till Åbo till valborgskvällen.

• Retreatledare: Maria Björkgren-Vikström, präst och Nenne Lappalainen, diakon
  • Kostnad:  90 euro. Här ingår alla måltider och logi i enkelrum (ej resorna). Vid behov kan du anhålla om nedsatt deltagaravgift.
  • Resor: Man kommer till Snoan med tåg via Karis till Lappvik. Om några tar egen bil kan vi också försöka samåka till Snoan.
  • Anmälan: Skicka e-post eller ring till Maria Björkgren-Vikström. Sista anmälningsdagen är 5.4 Obs! Snoan kan ta emot 10 deltagare. Till deltagarna sänds bekräftelse/informationsbrev ca. 2 veckor innan retreaten.

Vill du veta mera hör av dig till

maria.d.bjorkgren-vikstrom@evl.fi  telefon: +358 40 341 7477 eller nenne.lappalainen@evl.fi  telefon: +358 40 341 7467

Varmt välkommen på retreat till Snoan!

Maria och Nenne

ett rött torp vid skogskanten, ett fält med vitsippor framför torpet

Tag kontakt

tf. diakoniarbetare