Åbo Svenska Kyrkokör

Sjung i kör och må bra! Körsång ändrar kroppens kemi! Sjung dig frisk!

Åbo Svenska Kyrkokör grundades år 1933 och firade sitt 80-årsjubileum med konsert i Domkyrkan 6.10.2013.

Kyrkokören sjunger till Guds ära vid gudstjänster och församlingens festliga tillfällen. Kom gärna med och berika kören med din röst och person! Alla kan utvecklas som sångare. Vi sjunger i stämmor en repertoar av rätt mångsidig kyrkomusik. Vi övar en kväll i veckan under terminen och medverkar vid några gudstjänster om året (man är inte bunden alla helger). Kören leds av Marjo Danielsson. Tors. kl. 18.30-20.30, Aurelia (3 vån). Start 6.9. (Närmare uppgifter ger Marjo på telefon 040-341 74 48 eller e-post marjo.danielsson(at)evl.fi)

Glädjen att sjunga i kör beskrivs i Erik V. Anderssons sonett Körsång, publicerad på Facebook 29.3.2017.

”Det är blott alltför lockande att sjunga!
Det ger oss all den glädje vi behöver
och piggar upp, fastän en vaggsång söver.

Att träna mellangärde, lunga
med sång och forma ord med läpp och tunga
ger längre liv och hälsa – mer än klöver.
Så sjung i kör, om du har ställtid över,
bli social, få kroppens djup att gunga!”

Kyrkokören deltar också aktivt i Åbolands svenska kyrkosångskrets verksamhet tillsammans med övriga kyrkokörer i regionen. Körerna gör konsertresor samt deltar i kyrkomusikfester i Finland och i Norden. Infobladet Kretsnytt berättar om vad som är på gång.

Körens program för hösten 2018 hittar Du här.

Välkommen med i vårt glada gäng!
Bild på Kyrkokören
Åbo Svenska Kyrkokör 6.10.2013