Att komma hem

Har du märkt att det dykt upp en lång träsoffa med många förvaringslådor i lilla salen i Aurelia? Och att det installerats en ny virtuell orgel i festsalen? Ena toaletten har förvandlats till städförråd och nattvardskärlen och dopfunten har fått ett eget altarskåp. Det som vi kallar Aureliaförnyelsen har påbörjats.

Hela våningen ska på mellandagarna få ny och efterlängtad belysning. Tekniken är föråldrad och energislukande och många av oss har svårt att läsa psalmtexterna i skymningsbelysningen. Det ska också möbleras om i aulan under våren. Vi ska få bekväma soffor, runda bord och en serveringsstation. Ena hörnet ska bli läshörna med bokskåp och en vacker rya. Aulan ska bli församlingens vardagsrum eller familjerum.

Målet med Aureliaförnyelsen är att det ska kännas som att komma hem till församlingen när man kommer in genom dörrarna till Aurelia. Att Aurelia ska vara tillgänglig, inbjudande och sjuda av liv. Att man ska få en känsla av att hit får man komma som man är och mötas av gemenskap, glädje, helighet och öppenhet (församlingens kärnvärden). Att Aurelia är ett församlingshem där vi får dela liv med varandra och vandra tillsammans. 

Kanske du har förslag hur Aurelia borde förnyas?
Jag tar gärna emot!

Mia Bäck, kyrkoherde