Bröllopsnatten 15.8.2020

En natt av kärlekshistorier

Bröllopsnatten ger dig möjlighet att gifta dig festligt men minimerar besväret. Det stämningsfulla evenemanget Bröllopsnatten firas i Åbo i S:ta Katarina kyrka och prästgårdens trädgård (Kyrkovägen 46) lördagen 15.8.2020 med start kl. 18.

Prästgård på sommaren.

Vad är Bröllopsnatten?

Bröllopsnatten är ett unikt vigselevenemang där flera par vigs under samma kväll. På Bröllopsnatten är allt från musik till servering av något smått färdigt ordnat. Vid behov kan vi ordna vittnen, men även era egna gäster är välkomna.

Allt ni behöver är

• din blivande äkta hälft och era ringar
  • hinderslöshetsintyg
  • båda parternas identitetsbevis.

På Bröllopsnatten kan man också få ett tidigare ingått äktenskap välsignat.

Hur kan jag anmäla mig?

Elektronisk anmälan till Bröllopsnatten senast 10.7.2020. I samband med anmälan kan du välja antingen S:ta Katarina kyrka eller prästgårdens trädgård (om det regnar byts trädgården ut till prästgårdens kapell) som vigselplats. Under Bröllopsnatten sker vigslarna med 20 minuters mellanrum fram till midnatt.

Anmälningen sker via denna länk https://www.lyyti.in/haayo2020

Var får jag hinderslöshetsintyg?

Hinderslöshetsintyget måste beställas minst en vecka före vigseln. Man kan sätta igång hindersprövningen elektroniskt på hindersprovning.fi eller genom att fylla i en blankett på kyrkliga samfällighetens centralregister. Av hinderslöshetsintyget bör det framgå att

• båda parterna hör till kyrkan
  • åtminstone den ena är medlem i evangelisk-lutherska kyrkan
  • den som är lutheran har gått i skriftskola

På hinderslöshetsintyget finns uppgifter om att man har gått skriftskolan. Om den uppgiften av någon orsak fattas bör du dessutom be församlingen om ett ämbetsbevis som bevisar att skriftskolan är avklarad. Centralregistret ger närmare uppgifter vid behov.

Utan ett i kraft varande hinderslöshetsintyg med de uppgifter som nämndes ovan kan ett par inte vigas. Kom ihåg att ta med intyget/intygen till Bröllopsnatten!

Om ni har vigts hos magistraten bör ni be om en vigselattest hos myndigheten för digitalisering och befolkningsdata och ta den med er.

» Läs mer om hindersprövning för äktenskap