ÅSFs barnkör

Barnkören är en glatt sjungande, trummande och rörlig grupp för barn i årskurserna 1- 6. Vi sjunger och leker med musik på olika språk, rytmer och i olika musikgenrer. Vårens program kommer påverkas av omständigheterna, men målet är att sjunga i gudstjänster i Åbo domkyrka och uppträda på några andra tillfällen. Kören leds av Sofia Liljeström. Körens vårtermin börjar den andra februari. Välkommen med!

• Korallerna, åk 1, tis kl. 13.30-14.00, Sirkkala skola
  • Korallerna, åk 2, tis kl. 14.10-14.40, Sirkkala skola
  • SOLA, åk 3-6, tis kl. 14.50-15.30, Sirkkala skola
  • Brahe åk 1, ons. kl. 13.30-14.00 Brahe Skola
  • Brahe åk 2, ons. kl. 14.10-14.40 Brahe Skola
  • Kristallerna, åk 1-2 , ons kl. 15-15.30, Aurelia
  • TIDO, åk 3-6, ons kl 15.45-16.30 Aurelia

Anmälning via denna länk https://www.lyyti.in/barnkor2020Öppna länk i ny flik (länken leder till en annan webbplats)

Vi fortsätter att öva i mindre grupper på 10 -12 barn i vanliga klassrum, och i Aurelias stora sal får vi vara upp till 18 barn. Detta betyder att Sofia delar upp grupper så att det finns möjlighet för alla som vill gå i kören att rymmas med. Åk 1 och åk 2 har kortare övningstid på 30 min, och åk 3-6 kommer ha 45 min.

Mellan grupperna kommer det att decifieras handtag och ytor, samt vädras. Detta för att undvika smittspridning så mycket som möjligt. Detta är sedan i kombination med godhandhygien, avstånd mellan stolar och att man inte kommer om man är sjuk. Sofia använder också munskydd. Vi följer givetvis med läget och om något händer och situationen förvärras tar vi nya beslut om försiktighetsåtgärder.

Barnkörsledaren leder en lek där barnen byter sittplatser.
Musik och lek kombineras under barnkörens övningar. Foto: Laura Johansson/LVNGROOM
Några barn sitter och sjunger koncentrerat.
Barnkören övar i mindre grupper, med årskurserna 1-2 och 3-6 var för sig.

församlingspastor och barnkörsledare
20100 ÅBO