Åbo Svenska Kyrkokör

Sjung i kör och må bra! Körsång ändrar kroppens kemi! Sjung dig frisk!

Åbo Svenska Kyrkokör grundades år 1933 och firade sitt 80-årsjubileum med konsert i Domkyrkan 6.10.2013.

Kyrkokören sjunger SOLI DEO GLORIA (till Guds ära) vid gudstjänster och församlingens festliga tillfällen. Vi har fin gemenskap. Kom med och ta del i den! Kyrkokören övar en kväll i veckan samt medverkar vid några högmässor om året. Speciellt kommer vi att öva inför den 18:e allmänna finlandssvenska kyrkomusikfesten, som firas här i Åbo 21-23.5.2020. Kyrkokören leds av Marjo Danielsson. Tors. kl. 18.30-20.30, Aurelia (3 vån). Start tors 5.9. Närmare uppgifter ger Marjo på telefon 040-341 74 48 eller per e-post, marjo.danielsson(at)evl.fi

Kom med och sjung!

Glädjen att sjunga i kör beskrivs i Erik V. Anderssons sonett Körsång, publicerad på Facebook 29.3.2017.

”Det är blott alltför lockande att sjunga!
Det ger oss all den glädje vi behöver
och piggar upp, fastän en vaggsång söver.

Att träna mellangärde, lunga
med sång och forma ord med läpp och tunga
ger längre liv och hälsa – mer än klöver.
Så sjung i kör, om du har ställtid över,
bli social, få kroppens djup att gunga!”

Kyrkokören deltar också aktivt i Åbolands svenska kyrkosångskrets verksamhet tillsammans med övriga kyrkokörer i regionen. Körerna gör konsertresor samt deltar i kyrkomusikfester i Finland och i Norden. Infobladet Kretsnytt berättar om vad som är på gång.

Körens program för hösten 2019 kommer du snart att hitta här.

Körresan till Stockholm med Se människan (Erik Andersson-Juhani Haapasalo) 13-15.4.2019

Vi reste från Åbo lördag kväll 13.4, kom till Stockholm söndag morgon 14.4, åkte buss till Tyresö, åt frukost där, övade och uppförde Se människan i Trollbäckens kyrka. Hemresa från Stockholm var söndag kväll, ankomst Åbo måndag morgon 15.4.

Åbo Svenska Kyrkokör i Trollbäckens kyrka 14.4.2019
Bild på Kyrkokören