Konserter och andra musikevenemang

Lör 23.11 kl. 14 (OBS! Tid!) i Domkyrkan Kvartett för tidens ände (originaltitel Quatuor pour la fin du temps) av Olivier Messiaen Ilana Gothóni, violin, Sanna Engström, klarinett, Andreas Helling, cello, Tuuli Lempa, piano. Fritt inträde. Frivillig avgift för programblad 10 €/st till förmån för Kyrkans Utlandshjälps katastroffond.

Mån 2.12 kl. 19 Konsert "Mörker och ljus" i Aurelia. Marina Petterssons pianoelever uppträder. Fritt inträde. Programblad 10 €/st till förmån för Finska Missionssällskapets julinsamling.

Lör 7.12 kl. 16 Barnens vackraste julsånger i Henrikskyrkan. ÅSFs barnkör (dir. Sofia Liljeström) medverkar. Fritt inträde.

Lör 14.12 kl. 19 De vackraste julsångerna i Domkyrkan ljuder för världens barn. Allsång. Åbo Svenska Kyrkokör, dir. Marjo Danielsson, Clas Abrahamsson, konferencier och andakt. Fritt inträde.

Fre 20.12 kl. 18 "Fröjdefull jul - En julresa genom Europa med seniorkörerna Argentum och Furorna" i S.t Karins kyrka. Dirigenter Henrica Lillsjö och Sofia Lindroos, orgel Anne Hätönen. Fritt inträde.

Tis 24.12 kl. 14 Musikandakt i Uppståndelsekapellet. Marjo Danielsson, sång, Tuuli Lempa, orgel, Clas Abrahamsson, andakt.

Ons 25.12 kl. 23-24 Musik i juldagsnatten i Domkyrkan. En stämningsfull musikstund i den halvmörka nationalhelgedomen. Fritt inträde.

Messiaen: Quatour pour le fin de temps 23.11.2019 i Domkyrkan
De medverkande på Messiaen-konserten: Ilana Gothóni, Andreas Helling, Sanna Engström och Tuuli Lempa
kantor
20100 ÅBO