Ge barnet en gåva

”Ge barnet en gåva!” Insamlingen uppfyller julklappsönskningar som barnen i diakonins barnfamiljer har gett. Diakoniarbetarna tar kontakt med diakonins barnfamiljer och frågar om barnens julklappsönskningar.
Sedan är det de frivilligas tur, julklappsönskningarna förmedlas vidare, gåvorna paketeras och transporteras, och självklart de viktigaste i denna kedja, de som donerar gåvorna, utan deras hjälp skulle inte denna insamling vara möjlig.
I fjol fick över 1000 barn en julklapp via insamlingen. Förutom glädjen under julafton, så hoppas vi kunna förmedla en framtidstro till barnen. Även barn från mindre bemedlade familjer har rätt att drömma och känna lycka över att deras önskemål går i uppfyllelse.

Instruktioner till dem som vill donera julklappar år 2020

• Ring till numret 040-341 76 60 26.11-1.12.2020, vardagar kl. 11-16, eller fyll i den elektroniska blanketten https://www.lyyti.fi/reg/lahjalapselle2020 OBS! blanketten är på finska och öppnas 23.11.2020 kl. 8.00
  • Du får information om barnets kön, ålder och hans/hennes konkreta önskemål. (t.ex. pojke, 5 år, Stiga-rattkälke) Önskemålen är i prisklassen 40-50€
  • Gåvorna hämtas till Diakonicentralen (Trädgårdsgatan 22, Åbo) 30.11-4.12.2020 eller 7-8.12.2020 (vardagar) kl. 10-18 eller till S:t Karins kyrka (Voudinkatu 2, S:t Karins) 30.11-4.12.2020 kl. 11-18.
  • Gåvorna måste nya och enligt barnets önskemål. Gåvan ska inte vara inpaketerad.

På grund av Covid 19-pandemin är det några begränsningar vi behöver följa då gåvorna hämtas till Diakonicentralen eller S:t Karins kyrka.

• Skriv kodnamnet för barnet klart och tydligt på ett papper och ta med det till mottagningspunkten.
  • Hämta julklappen till den mottagningspunkt som du valt och som du blivit given.
  • För säkerhetens skull försöker vi minimera kontakterna. Julklapparna tas emot undantagsvis utomhus.Ta hänsyn till 2 meters säkerhetsavstånd.
  • På morgnarna och kvällarna är det mest rusning. Om möjligt hämta gåvan under dagstid då det är mindre folk i farten.
  • Vid mottagningspunkterna finns ett tält, lämna julklappen vid tältet åt den frivilliga som finns på plats. Den frivilliga för in julklappen där den registreras och paketeras.
  • Använd eget munskydd, om möjligt.

Mera information fås (på finska) av:

• Mia Lehtonen, verksamhetsledare för frivilligarbetet p. 040 341 7238 tai mia.lehtonen@evl.fi
  • Ulla Mäenpää, frivilligarbetets diakoniarbetare p. 040 341 7218 tai ulla.maenpaa@evl.fi

En glad flicka med sin julklapp