Sök bland kontaktpersoner

Du kan söka en person enligt namn eller genom att bläddra i listan med kontaktinformation. Du kan också använda dig av den alfabetiska listan nedan. Genom att klicka på en bokstav kommer du till personer vars efternamn börjar på den bokstaven.

A B D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W Y Å Ö

A


Ulla Achrén

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Församlingen Nära dig

Ulla Achrén

medlem i församlingsrådet och gemensamma kyrkofullmäktige
Åbo svenska församling

Eeva-Kaisa Ahlamo

tiedottaja

Maarian seurakunta 20%, Tuomiokirkkoseurakunta 60%

Toimin Turun tuomiokirkkoseurakunnan ja Maarian seurakunnan tiedottajana. Työnkuvaani kuuluu kaikenlainen viestintä seurakunnasta ulospäin sekä osin sen sisällä. Parasta työssäni on, että se on niin monipuolista: taitan esitteitä, suunnittelen viestintää, editoin videoita, ideoin ja tuotan tapahtumia jne.

Vapaa-ajalla harrastan erityisesti lukemista ja tähtitiedettä. Edellisessä kulutan erityisesti faktakirjallisuutta (mm. kvanttifysiikka, historia, kansanperinne), jälkimmäiseen kuuluu erottamattomana osana Turun Ursa r.y., jossa olen vaikuttanut jo neljännesvuosisadan mm. tähtinäytöksiä pitämällä. Erikoisalaani voikin sanoa olevan opastukset niin Turun tuomiokirkosta kuin tähtitieteestäkin.

Miika Ahola

retriitinohjaaja

Olen pohdiskeleva hiljaisuuden ystävä ja pyhiinvaeltaja. Sisäinen rauha ja lepo nousevat hiljaisuuden lisäksi myös elämän rytmeistä: levosta ja valveesta, rukoushetkistä päivän mittaan, askelista ja sydämenlyönneistä. Luonto kutsuu näkemään Jumalan kaikessa, rukous etsiytyy hänen luokseen, ehtoollisessa hän antaa meille itsensä. Ohjaan retriittejä myös englanninkielellä.

Elina Ahopelto

nuorisotyönohjaaja

Elina Ahopelto on Katariinan nuorisotyönohjaaja, joka siirtyilee usein julkisen liikenteen armosta milloin iskowednesday-iltaan tai alakoululaisten hengailuiltaan (After schooliin) Jaaniin ja milloin rippikoulutapaamisiin tai Donkkis Big Nighteihin Varissuon kirkolle.

Elina ällistelee työkaveidensa rautaista ammattitaitoa ja lahjoja, joita Luoja on heille suonut, välillä mielessään ja välillä ääneen. Hänelle on tärkeää se, että ihmisiä muistutetaan siitä, että heitä rakastetaan ja se rakkaus on valunut taivaasta käsin.

Elina pitää rippileireistä ja rukoilee joka kesä vain lyhyttä hellejaksoa, sillä rannat ja auringon käristys eivät ole Elinan kavereita. Dramaattiset musikaalikappaleet ja D&D-roolipeliin tutustuminen ovat mielenpäällä usein vapaalla ja välillä hän ehtii kasaamaan ystäviä myös pakenemaan escaperoomeista tai pelaamaan lautapelejä.

Taizé on jees ja tuohukset tuoksuu hyvältä. Yläkoulut saapi ottaa yhteyttä Elinaan oli kyse morottamisesta, oppituntipaketeista, koulupäivystyksen aloittamisesta tai muusta.

Satu Alanen

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Sinisellä polulla

Anne Alkio

diakoniatyöntekijä

Virkavapaalla

Jessica Artukka

seurakuntapastori

Merja Auer

voimauttavan valokuvan menetelmäohjaaja

Tutustuin retriitteihin Morbackan hiljaisuuden talossa 1990-luvulla. Talvilepoon asettuvan luonnon ääriviivat, hiljaiset ateriat yhteisen pöydän ympärillä ja kappelin lempeät kuvat ja sanat puhuivat Jumalan hellästä rakkaudesta ja antoivat luvan olla keskeneräinen. Myöhemmin etsin lempeitä katseita perhealbumeistani ja kouluttauduin Voimauttavan valokuvan menetelmäohjaajaksi. Arkiretriitissä opin asettumaan raamatunkertomusten sisälle ja kuuntelemaan, mihin minua johdatetaan. Oman tarinan jakaminen kunkin haluamassa syvyydessä toisten kuunnellessa hiljaa on ollut minulle niin kallis lahja, että haluan jakaa sitä Armahtavan katseen retriiteissä ja arkiretriiteissä. Hiljaa olo, lempeästi nähdyt valokuvat, raamatunkertomukset yhdessä hoitavat syvältä.

Dagklubben i Aurelia

dagklubbsverksamhet
Auragatan 18 (2 vån.)
20100 ÅBO

tisdagar och fredagar 8.30-11.30

Centralen för fostran
jasmin.nisunen@evl.fi
040-3417217

Eftis i Aurelia

eftermiddagsverksamhet
Auragatan 18 (2 vån.)
20100 ÅBO

mån-fre 11.30-17.00

Centralen för fostran
susanna.lundqvist@evl.fi
040-3417 620

B


Malena Björkgren

kaplan, flyktingkoordinator
Åbo svenska församling
Auragatan 18
20100 ÅBO

Malena Björkgren

kaplan

Malena Björkgren, präst, Åbo svenska församling. Jag har varit präst sedan 2011. Jag tycker om möta människor i livets olika skiften. Människors lika värde är utgångspunkten. Under de senaste åren har jag jobbat mycket med asylsökande och nyfinländare. Jag är gift och har två barn i skolåldern.

Maria Björkgren-Vikström

församlingspastor

Jag är en av prästerna i församlingen som jobbar med vuxenarbete. Jag samtalar gärna om alla slags frågor om livet och tron. Har nästan i 30 år jobbat som ämneslärare i religion och psykologi innan jag blev präst.

Susanne Björkman

medlem i församlingsrådet
Åbo svenska församling

Toni Borgelin

kiinteistöhuoltaja, talonmies

seurakuntayhtymän huoltokeskus

Mia Bäck

kyrkoherde
Åbo svenska församling
Auragatan 18
20100 ÅBO

Mia Bäck

kyrkoherde

Mia Bäck, präst, arbetshandledare och kyrkoherde, Åbo svenska församling. Gift med Anna, mamma till tre barn (3, 12, 16 år). Tycker om att dela liv och att samtala om det som är viktigt på riktigt. Tror att delad börda väger hälften mindre och att delad glädje är dubbel glädje!

D


Minea Dahlbacka

Perheneuvoja (ruotsinkielinen)

 • TM
 • ratkaisukeskeinen terapeutti

Neuvottelukielet: ruotsi, suomi, englanti

Marjo Danielsson

kantor
Åbo svenska församling
Auragatan 18
20100 ÅBO

E


Carita Eklund

ledande diakonitjänsteinnehavare, diakonissa
Åbo svenska församling
Auragatan 18
20100 ÅBO

Carita Eklund

ledande diakonitjänsteinnehavare, diakonissa

Diakonissa med lång arbetserfarenhet från församlingsarbete i olika församlingar samt barnskyddet. Jag har förutom min diakoniutbildning också en utbildning i lösningsinriktad kortterapi. Jag funderar gärna tillsammans med dig på hur du kan komma vidare i livet då du är mitt uppe i en livskris eller vill dela dina tankar om livets glädjeämnen eller avigsidor.

Dan-Johan Eklund

seurakuntapastori

Työalanani on aluetyö Hepokullassa, Runosmäessä ja niiden lähialueilla. Erityinen kiinnostuksen kohteeni on kristilliseen uskoon liittyvät älylliset ongelmat, joita mielelläni ihmettelen muidenkin kanssa.

Dan-Johan Eklund

seurakuntapastori

Lounais-Maarian aluetyö, keskustelu- ja luentotilaisuudet

Toimin seurakuntapastorina Maarian seurakunnassa. Olen kiinnostunut kristinuskoon liittyvistä filosofisista kysymyksistä ja myös tutkinut niitä. Pidän asioiden fundeeraamisesta sekä yksin että yhdessä.

Työn vastapainoksi nautin perhe-elämästä vaimoni, lasteni ja kissani kanssa. Liikenevällä vapaa-ajalla harrastan juoksua ja maantiepyöräilyä. Penkkiurheilen ahkerasti skeittausta. Silloin tällöin kaivan jopa oman skeittilautani esille, tai ainakin suunnittelen tekeväni niin.

Työni ohella minut tekee erityisen iloiseksi lasteni kanssa puuhailu ja heidän touhujen seuraaminen. Kaikki corgi-koiriin liittyvä saa minut myös poikkeuksellisen hyvälle tuulelle.

Terveiseni seurakuntalaisille: Oli asia mikä tahansa, minuun voi aina olla yhteydessä!

 

 

 

Lilli Eloluoto

keittiöpäällikkö

Tammilehto

Katri Elonheimo

diakoniatyöntekijä
Ajanvarausnumero 040 341 7724 (toimisto)
Hepojoentie 4
21500 PIIKKIÖ

Ajanvaraus- ja puhelinaika tiistaisin klo 11-12

Päivi Eltonen

toimistosihteeri

Avioliiton esteiden tutkinnat, vihkimisten rekisteröinnit

Pauli Engblom

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Partiotyön Ystävät

Sofia Engblom

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Partiotyön Ystävät

Måns Enqvist

medlem i församlingsrådet
Åbo svenska församling

kontakt via församlingssekreteraren

Peter Eriksson

seurakuntapastori

F


Annika Forsström

seurakuntapastori

Annika Forsström on Katariinan pappi, jonka erityisellä vastuulla ovat aikuisrippikoulut. Jos olet aikuinen ja haluat käydä rippikoulun, voit olla yhteydessä Annikaan tai muihin seurakunnan pappeihin, jotka räätälöivät yhdessä kanssasi sinua parhaiten palvelevan ja mielekkään rippikoulukokonaisuuden.

Annika on myös seurakuntamme Yhteisvastuukeräyspäällikkö, joten jos sydäntäsi lähellä on vapaaehtoisena toimiminen lipas- tai listakerääjänä, ota rohkeasti yhtettä!

Annikan äidinkieli on ruotsi, joten jos haluat keskustella ruotsiksi, kannattaa olla yhteydessä Annikaan.

Annika Forsström

seurakuntapastori

Kristiina Friman

seurakuntapastori

Kristiina Frondelius

vs. seurakuntapastori

Olen 59-vuotias luotettava ja huumorintajuinen pappi. Elämän kirjo on minulle tuttua ja erilaisuus edustaa minulle rikkautta. Uskoni on myös elämänuskoa. Ihmeitäkin tapahtuu. Vapaa-ajalla salsa pistää minussa liikkeelle sekä kehon että mielen.

Kristiina Frondelius

seurakuntapastori

Pohjois-Maarian aluetyö, Yhteisvastuukeräyspäällikkö

G


Jani Grönman

järjestelmäasiantuntija

Porin toimipiste

H


Heidi Haapakoski

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Partiotyön Ystävät

Karoliina Haapakoski

kappalainen

Olen Maarian seurakunnan perhetyön pappi ja teini-ikäisen nuoren äiti. Papin työssä olen kohdannut vuosien varrella kaikenikäisiä ihmisiä kaikenlaisissa elämäntilanteissa. Voit tulla puhumaan kanssani niin elämän iloista ja murheista kuin arjesta ja Pyhästäkin.

Mikael Hagelberg

päihde- ja kriminaalityön diakoniatyöntekijä

Toimin Turun ja Kaarinan alueella asunnottomien diakoniatyöntekijänä. Ihmisen auttaminen ja käytännönläheinen työ ovat lähellä sydäntäni. Ihmisten elämäntarinat koskettavat ja inspiroivat minua. Olen myös teologian maisteri; elämän suuret kysymykset kiinnostavat minua.

Outi Haijanen

retriitinohjaaja

Ensimmäisen kerran osallistuin retriitttiin vuonna1990, jolloin aloittelimme retriittitoimintaa Turun seurakunnissa. Siitä asti olen ollut mukana tässä toiminnassa. Retriitissä minua on innostanut hiljaisuus, luonto, rukous, ryhmä ja joutilaisuus.

Vaikka pidänkin improvisaatiosta, tuo retriitin luostariperinteeseen sitoutuva rukouselämä siihen mukavaa vastapainoa luoden tiettyä helppoutta, vapautta ja turvallisuutta ohjaamiseen sekä olemiseen.

Tykkään myös liikkeestä; hiljaisesta ja lempeästä sekä paikallaan pysyvästä että paikasta toiseen vievästä. Siksi mielelläni ohjaankin retriiteissä myös joogaa.
 
Olen retriitin- ja jooganohjaaja, diakonissa.

Marja Haikka

kanttori

Olen Marja Haikka, yksi Maarian seurakunnan kanttoreista. Vastaan, kuten kollegani, musiikista jumalanpalveluksissa, kirkollisissa toimituksissa, hartauksissa, rippikouluissa ja konserteissa. Johdan Verbum Sonans -kuoroa ja yhdessä toisten kanttorien kanssa FreeThree-KuoroaKaikille.

Harrastan yksinlaulua, vegaanista ruoanlaittoa, puutarhanhoitoa, uimista, sauvakävelyä, taiteita ja arkkitehtuuria. 

Tulen hyvälle tuulelle, iloiseksi ja onnelliseksi ihmissuhteista.

 

 

Kari Hakala

suntio

Pyhän Katariinan kirkko ja Katariinan kappeli

Rasmus Hakala

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Kokoomus ja sitoutumattomat

Antti Hakanpää

nuorisopappi

Kirsi Hakanpää

seurakuntapastori

Tiina Hallikainen

retriitinohjaaja

Ohjaan mielelläni retriittejä, joissa kirjoittaminen on tukemassa hiljaisuutta ja rukousta. Ohjaan retriittejä erityisesti opiskelijoille ja nuorille aikuisille sekä oppilaitosten henkilökunnalle. Oppilaitoksille tarjolla on muun muassa työhyvinvointi- ja työskentelyretriittejä.

Tiina Hallikainen

oppilaitospappi | University Chaplain (virkavapaalla)

Turun yliopisto | Turku University

Tiina Hallikainen on Turun yliopiston pappi. Yliopistopapin tehtävä on tukea opiskelijoiden ja henkilökunnan kokonaisvaltaista hyvinvointia olemalla läsnä yliopiston arjessa, tapahtumissa ja juhlissa. 

Teologian lisäksi Tiina on opiskellut yleistä kirjallisuustiedettä, suomen kieltä, mediatutkimusta ja luovaa kirjoittamista. Hän iloitsee kaikista kirjallisuuteen ja kirjoittamiseen liittyvistä työtehtävistä ja ohjaa mielellään esimerkiksi kirjoittamisen retriittejä. Vapaa-ajalla hän harrastaa hitaita aamuja kirjan ja kahvin kanssa, uusien matkojen suunnittelemista ja hiljaisuudessa omiin mietteisiinsä uppoutumista. Onnea ovat: käsin kirjoitetun kirjeen avaaminen, matkalle lähtemisen hetki, avariin maisemiin saapuminen, uuden kirjan aloittaminen. 

Korkeakoulupapit tarjoavat maksutonta keskusteluapua opiskelijoille ja oppilaitosten henkilökunnalle. Keskustelut perustuvat ehdottomaan luottamuksellisuuteen, turvallisen tilan ja syrjimättömyyden periaatteisiin.

Seuraa korkeakoulupappeja Instassa ja Facebookissa! 
 

Instagram-ikoniÖppna länk i ny flik   Facebook-logoÖppna länk i ny flik

Terhi Halonen

kokki

Heinänokan leirikeskus

Irma Hauska

retriitinohjaaja

Retriitinohjaajana olen rauhallinen. Ohjaan mielelläni melko perinteisiä hiljaisuuden retriittejä, jotka rakentuvat virsikirjan rukoushetkien ympärille. Joskus tulevaisuudessa saatan kokeilla myös jotakin uudenlaista retriitinohjaajana.

Olen diakonina pienessä Rymättylän seurakunnassa, missä Tammilehtokin sijaitsee. Vien mielelläni retriitin osallistujia tutustumaan minulle tuttuun Rymättylän kirkkoon.

Anneli Heikkilä

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Yhteinen kirkkomme

Heidi Heikonen

keittiöpäällikkö

Lounasravintola Naakka, leirikeskukset

Paula Heino

viestintäpäällikkö

Toimin seurakuntayhtymän viestintäpäällikkönä, viestintäpalvelujen esihenkilönä ja Lilja-lehden päätoimittajana. Tuotamme kollegojen kanssa niin päivittäistä viestintää kuin hankkeiden viestintäsuunnittelua. Seurakuntayhtymän päätöksenteon seuraaminen ja mediayhteydet ovat osa työtäni. Olen viestinnän asiantuntijaryhmän sihteeri ja yhtymän edustaja Kirkon mediasäätiön hallituksessa. Hoidan yhteyksiä Turun tuomiokirkon verkkolähetyksiä hoitavaan virtuaalikirkkoon. Sisällöntuotanto on työn mauste.

Arno Heinonen

nuorisotyönohjaaja, kasvatuksen tiimivastaava

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry:n pääluottamusmies

Harri Heinonen

sairaalapastori

Turun yliopistollinen keskussairaala (Tyks)

Jaana Heinonen

lastenohjaaja, perhetyöntekijä

Jaana Heinonen on lapsista ja perheistä iloitseva Katariinan perhetyöntekijä. Jaanan voit tavata esimerkiksi vauvaperhekahvilassa, perhekerhoissa ja erilaisissa lasten ja perheiden tapahtumissa.

Jaanan kautta saat yhteyden myös Pikkuhelppiin, jonka kautta seurakunta tarjoaa lyhytaikaista arjen apua perheille.

Jaanan työssä parasta on perheiden kohtaaminen ja tukeminen. Lasten ja aikuisten nauravat silmät ja hymyilevät suut ovat paras palkinto työstä.

Vapaa-ajallaan Jaana liikkuu mielellään luonnossa koiriensa kanssa sekä hoitaa puutarhaa, kasvimaata ja kasvihuonetta.

Heli Heistman

työnjohtaja

Kärsämäen ja Paattisten hautausmaat

Katri Helin

sairaalapastori

Turun kaupunginsairaala (TKS), Kaskenlinna, Karinakoti

Hanna Hella-Aro

sairaalapastori

Turun kaupunginsairaala (TKS), Kaskenlinna

Mia Henriksson

medlem i församlingsrådet
Åbo svenska församling

Matti Hernesaho

vs. seurakuntapastori

Nuoret aikuiset.


/instagram, twitter & tiktok: @hernesaho

Matti Hernesaho

vs. seurakuntapastori

Annina Herranen

viestinnän suunnittelija

Vastaan Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän työyhteisöviestinnästä. Lisäksi mm. koostan Lilja-lehden Menot-liitteen ilmoitukset seurakunnilta tulleiden tietojen perusteella, suunnittelen ja teen monenlaisten projektien viestintää sekä koostan luottamushenkilöiden uutiskirjeen.

Virpi Hirvensalo

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Vihreä kirkko

Seppo Honkala

perheneuvoja

 • TM
 • parisuhdeterapeutti

Neuvottelukielet: suomi, englanti

 

Seija Honkanen

retriitinohjaaja

Hiljaisuus ja vetäytyminen retriitin rauhaan sallivat sydämen avautua kohti elämää sen moninaisessa rikkaudessaan. Elämä on tässä ja nyt, läsnäolevassa hetkessä, saan hellittää, päästää irti ja pysähtyä aistimaan, kokemaan, kuuntelemaan ja osallistumaan yhteiseen matkaan läpi retriitin kokemaan Pyhän läsnäolo. Sillä on parhaimmillaan antautuessamme mahdollisuus uudistaa meitä.

Kiinnostuin retriiteistä päivittäessäni taideopintojani v. 2007, jolloin osallistuin myös ensimmäiselle retriitille. Taide, perhe, luonto, hiljaisuus ja elämä ovat minulle suuria inspiraation ja ilon lähteitä. Olen mindfulness- ja retriittiohjaaja.

Nonna Huotarinen

perheneuvoja

 • psykologi, TM
 • perhepsykoterapeutti ET
 • seksuaaliterapeutti

Neuvottelukielet: suomi, englanti

Teemu Hälli

diakonia- ja sielunhoitotyön johtaja

Teemu Hälli on diakoniajohtaja ja toimii diakonian ja sielunhoidon yksikön johtajana ja työntekijöiden esimiehenä. Hän ottaa mielellään vastaan ideoita ja palautetta. Ole siis rohkeasti yhteydessä Teemuun, jos sinulla on ajatuksia diakonian ja sielunhoidon kehittämisestä. Teemu on kiinnostunut laajasti ihmisistä ja elämästä. Vapaa-ajan harrastuksiin kuuluu erityisesti alasarjajalkapallon seuraaminen.

Kielitaito: suomi ja englanti erinomaiset ja ruotsi tyydyttävä.

Teemu Hälli

diakonia- ja sielunhoitotyön johtaja

Olen keski-ikäinen perheenisä, joka on toiminut pappina Suomessa ja Englannissa noin 20 vuotta. Noiden vuosien aikana olen saanut olla mukana ihmisten ilossa, surussa ja monenlaisessa tavallisessa.

I


Outi Ijäs

sairaalapastori

Turun kaupunginsairaala (TKS), Kupittaan sairaala

Kaija Ikäheimo

retriitinohjaaja

Hiljaisuus, rauha, omassa tahdissa tekeminen ovat tärkeitä. Kuvataiteet ja eläimet ovat elämän rikkaus. Hetken tauko arkisista velvollisuuksista, kuvan tekeminen tai eläimen läheisyys antavat luontevan tien mieleen ja ajatuksiin. Yhteys toisiin ja mahdollisuus keskustella niin halutessaan luo turvaa lähestyä sisintään. On arvokasta saada olla yhdessä teidän kanssanne retriitin rauhassa.

Minna Iljanka

määräaikainen ulkomaalaistyöntekijä (31.12.2024 saakka)

J


Pasi Jaakkola

kappalainen

Lehto Jaana

kiinteistötyöntekijä

Henna Jagt

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Partiotyön Ystävät

Jarno Johansson

seurakuntapastori (virkavapaalla 14.8.2024 asti)

Nuoret ja nuoret aikuiset

Sini Johansson

seurakuntapastori

Työskentelen Henrikinseurakunnassa pappina. Työhöni kuuluu pastorin työtehtävien lisäksi perhetyö ja partioyhteistyö. Pappina kohtaan monenlaisissa elämäntilanteissa olevia eri-ikäisiä ihmisiä. Olen Pirkanmaalta kotoisin ja elän lapsiperhearkea Turussa. Musiikkia harrastan omaksi ilokseni ja hengelliset laulut ovat minulle rakkaita.

K


Leena Kairavuo

kirkkoherra
PL 922
20101 Turku

Leena Kairavuo on Katariinanseurakunnan kirkkoherra eli seurakunnan johtaja. Jos sinulla on ideoita ja toiveita seurakunnalle, etkä tiedä, kenelle asia kuuluu, voit aina olla yhteydessä Leenaan. Leena kuuntelee mielellään ajatuksiasi ja osaa ohjata kaikki yhteydenotot oikeisiin osoitteisiin.

Leena on myös yksi seurakunnan papeista, joten hänet voi tavata muun muassa jumalanpalveluksissa - niin työtehtävissä kuin kirkon penkissäkin. Leena on innostunut monipuolisesta jumalanpalveluselämästä ja seurakunnan kehittämisestä. Vapaa-ajallaan Leena tapaa ystäviään ja viettää aikaa perheensä kanssa.

Erityisenä vastuuna Leenalla on seurakunnan hallinto ja henkilöstöhallinto.

Leena Kairavuo

kirkkoherra

Olen Leena Kairavuo, Turun Katariinanseurakunnan kirkkoherra. Pappina olen toiminut 22 vuotta. Olen tehnyt työtä kaikenikäisten parissa ja kohdannut työssäni ihmiselämän koko kirjon. Ymmärrys ihmiselämän moninaisuutta ja haasteita kohtaan on kasvanut. Tärkeä työkaluni ovat kuuntelevat korvat.

Hilkka Kakko-Helle

johtava sairaalapastori

Turun yliopistollinen keskussairaala (TYKS)

Anna-Kaisa Kallio

kappalainen

Olen toiminut pappina Henrikinseurakunnassa jo yli kolme vuosikymmentä. Olen saanut olla läsnä ihmisten iloissa ja suruissa, erilaisissa elämänvaiheissa. Elämänkokemus on opettanut ymmärtämään, että Jumala voi olla läsnä myös kaikkein synkeimmissä vaiheissa.

Juha Kalliola

koneenkuljettaja

huoltokeskus

Mirjo Kanervavuori

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkoneuvoston jäsen, Partiotyön Ystävät

Paula Kangasniemi

retriitinohjaaja

Retriitissä pidän tärkeänä antaa ihmiselle tilaa ja valinnan vapautta. Lähestymistapani on ei-suorittavaa, lempeää ja ohjaavaa. Yhtä oikeaa tapaa hiljentyä ei ole. Ihminen on riittävän hyvä sellaisena kuin hän on. Olen Hiljaisuuden joogan ohjaaja ja mielen hyvinvointia tutkiva tohtoriopiskelija. Käytän ohjauksessani äänimaljoja. Hiljentyminen turvallisesti yhdessä muiden kanssa ja rakastavan Jumalan huomassa on retriiteissäni ydinasia.

Sonja Kankaanranta

vaateavun toiminnanohjaaja (työvapaalla)

Karderoopi

Sonja Kankaanranta on diakoni ja toimii vaateapu Karderoopin toiminnanohjaajana.

Vaateavun hyvä ja laadukas palvelu ja Karderoopin toimintojen kehittäminen on Sonjalle tärkeää. Vapaaehtoisten olennainen rooli ja merkitys toimintojen mahdollistajina ilahduttavat. Sonjan mielestä on mahtavaa, että Karderoopi on niin vilkas ja eläväinen talo. Sen takaavat aktiiviset ja monitaitoiset vapaaehtoiset sekä erilaisissa elämäntilanteissa olevat vaateavun asiakkaat ja lahjoittajat. Sonja on innoissaan myös kehittämismyönteisestä ilmapiiristä ja uusista mahdollisuuksista Karderoopin toiminnassa.

Voit olla Sonjaan yhteyksissä kaikenlaisissa vaateapuun liittyvissä asioissa – kysymyksiä, palautetta, yhteistyöideoita jne. otetaan lämpimästi vastaan! 

Tuulia Karjalainen

ohjaaja
Sirkkalan päiväkeskus, Kunnallissairaalantie 20, rakennus 7
20700 Turku

Päihde- ja kriminaalityö

Hanna Karppinen

teologian ylioppilas, sielunhoidon harjoittelija seurakuntayhtymässä

Karima Karppinen

hankepäällikkö

Toimin Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän Suunta-hankkeen hankekoordinaattorina. Olen toiselta ammatiltani lyhytterapeutti ja taustakoulutukseeni kuuluu MSc in Science and Religion, sekä MA in Theology and Religious Studies.

Suunta-hankkeessa luodaan uusi vapaaehtoistoiminnan muoto, jonka teemana on mielen hyvinvointi. Lisää tietoa löydät osoitteesta www.loydasuunta.fi.Öppna länk i ny flik 

Kiinnostuitko? Ole yhteydessä ja tule ideoimaan hanketta yhdessä!

Nina Kauppinen

Perheneuvoja

 • VTL, lapsi- ja nuorisososiaalityön erikoissosiaalityöntekijä
 • tunnekeskeinen (EFT) paripsykoterapeutti
 • perhepsykoterapeutti ET
 • työnohjaaja

Neuvontakielet: suomi, englanti

Soile Kero

retriitinohjaaja

Retriitit asettuivat elämääni 90-luvun lopulla. Vuosien varrella hiljaisuuteen vetäytymisen tarve on sisäistynyt arkeeni ja vuoden kiertoon. Rukouselämä kannattelee minua ja koen olemisen vapautta levosta käsin. Luontoyhteys ja hidas hengittävä liike ovat minulle merkityksellisiä ja ne toteutuvat usein ohjauksessani. Työtäni ja toimintaani ohjaava ajatus on: Vähemmän on enemmän. 

Olen hiljaisuuden retriitin ohjaaja. Kouluttaudun paraikaa Hiljaisuuden joogan ohjaajaksi. Ammattitaustaltani olen erityisopettaja, työnohjaaja ja terapeutti. 

Elina Kerokoski

kanttori, vs. seurakuntapastori

Director cantus, musiikin maisteri Elina Kerokoski on Varissuon kirkon kanttori, joka toimii esilaulajana ja urkurina jumalanpalveluksissa sekä kirkollisissa toimituksissa, kuten hautajaisissa ja vihkitoimituksissa. Lisäksi hän vastaa Varissuon kirkossa järjestettävistä kirkkokonserteista. Elina on äänialaltaan altto ja häntä saattaa kuulla myös solistina erilaisissa kirkkomusiikkiteoksissa, kuten esimerkiksi passioissa ja oratorioissa.

Elina on myös pappi ja vastaa seurakunnassamme aikuistyöstä, aikuisten pienryhmistä ja hiljaisuuden työstä. Jos olet kiinnostunut osallistumaan retriittitoimintaan, hiljaisuuden messuihin tai säännöllisesti kokoontuviin raamattu- ja rukouspiireihin, kannattaa olla yhteydessä Elinaan.

Kari J. Kettula

retriitinohjaaja

Lapsena ajattelin, että ihmiset ikään kuin ajelehtivat elämän valtameressä pienillä balsalautoilla ja niiden, jotka ovat jotenkin onnistuneet päästä maihin, on sytytettävä majakoihin valoja muiden tulla. Näin ajattelen vieläkin. Minua kiinnostavat ihmisen varhainen historia, Arvo Pärtin musiikki, Aki Kaurismäen elokuvat ja Ruissalon sumuiset tammipolut. Niistä saa voimaa retriittien ohjaamiseenkin.

Niina Kilpeläinen

kappalainen

Rippikoulu- ja nuorisotyö, kouluyhteistyö, aikuis- ja yksityisrippikoulu

Olen tullut Maariaan kesällä 2008 nuorisotyöhön. Nuorisotyönohjaajan virassa viihdyinkin reilut kahdeksan vuotta, kunnes sain sijaisuuden seurakuntapastorin virkaan ja vähän kuin puolivahingossa lompsahdin osaksi Maarian papistoa. Työaloinani oli useamman vuoden lähetystyö ja viestintä, kunnes keväällä 2023 tulin valituksi kasvatuksen kappalaisen virkaan. Uuden viran myötä vastuualueikseni tulivat nuoriso-, rippikoulu- ja koulutyö. Nuoret ovatkin säilyneet kuvioissa mukana kaikki nämä vuodet erityisesti rippikoulun ja isosten myötä. Rippikoulu onkin itselleni yksi mieluisimpia työsarkoja, ja koen nuorisotyön tärkeäksi - nuoret ovat toivottavasti myös tulevaisuudessa seurakunnan jäseniä ja vaikuttajia. Maariassa olen lisäksi osana seurakunnan some-tiimiä. Päivityksiäni olet voinut nähdä eritoten seurakunnan instagram tilillä.

Olen innokas opiskelija ja osallistun mielelläni vaikka vuosittain ammatillisiin lisäkoulutuksiin. Olen opiskellut myös uskonnonopettajaksi, ja uskon kaikesta koulutuksesta olevan työelämässä hyötyä. Vapaa-aikaan kuuluu kiinteänä osana liikunta, punttisali ja juoksu. Ne ovat hyvää vastapainoa työlle. Myös työmatkat hoidan mieluiten mahdollisuuksien mukaan pyörällä tai kävellen. Lähes 40-vuotias mamma-Helkamani kuljettaa sutjakasti paikasta toiseen ja tarakalla on tilaa vaikka alballe. Kauemmaskin matkaan mielelläni: matkustaminen on itselleni tärkeä tapa avartaa maailmankatsomusta ja toisaalta havaita miten hyvin moni asia omassa maassa ja myös työssä on.

Niina Kilpeläinen

kappalainen

Leena Kinnari

retriitinohjaaja

Työvuoteni olen tehnyt kirkon lastenohjaajana lasten ja perheiden parissa.

Nautin luontopoluista ja hiljaisuudesta luonnon keskellä. Retriitissä olen kokenut tätä samaa sisäistä rauhaa, hoitavaa hiljaisuutta ja Jumalan läsnäoloa. Haluaisin innostaa retriittiin myös nuoria vanhempia ja antaa heillekin mahdollisuuden rauhoittumiseen ja lepoon.

Lars-Runar Knuts

medlem i församlingsrådet
Åbo svenska församling

Sonja Knuts-Söderlund

diakon
Åbo svenska församling
Auragatan 18
20100 ÅBO

arbetar på deltid under tiden 18.9.2023-17.3.2024, nås bäst på måndagar och onsdagar.

Karri Koristo

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Yhteinen kirkkomme

Janette Korvenpää

diakoniakeskuksen aulaemäntä

”Aulaemäntä” Janette on ensimmäisenä vastassa kun saavut tai soitat Diakoniakeskukseen. Hymyssä suin hän ohjaa henkilöt oikeisiin tiloihin ja tapaamisiin ja selkeästi nauttii työstään ihmisten parissa.

Janette on vuosien varrella työskennellyt seurakunnan eri osastoilla, joten hänellä on hyvä mutu-tuntuma siitä, mikä asia hoituu milläkin osastolla. Työn ulkopuolella hän nauttii elämästä perheen kanssa ja puutarhatöitä tehden.

Katja Koskinen

vastaanottosihteeri

Puhelinaika arkisin ma klo 9-11 ja ti-pe klo 9–12

Katjaan voit ottaa yhteyttä puhelinaikana arkisin ma klo 9-11 ja ti–pe klo 9–12, puh. 040 341 7249. Puhelun aikana tehdään vastaanottohaastattelu, jossa kerrotaan omasta tilanteesta. Voit kysyä myös eroryhmien alkamisajankohdista ja jonotilanteesta. Jonotilanteissa mietitään myös muita vaihtoehtoisia palveluja.

Yhteyttä voit ottaa myös perheneuvonnan yhteydenottolomakkeen kautta yhteydenottolomake

Tapaamisten peruutukset ja muutokset ilmoitetaan mahdollisimman pian, mielellään ainakin kolme arkipäivää ennen tapaamisaikaa perheneuvojalle suoraan tai tekstiviestinä numeroon 040 341 7249, ilmoita myös kenelle aika on varattu ja tarvitsetko uutta aikaa.

Asiakaspalaute on meille tärkeää, jotta voimme kehittää toimintaamme ja parantaa palveluamme. Asiakaspalautetta Perheasiain neuvottelukeskuksen toiminnasta voi antaa nimettömästi verkkokyselyllä tai sähköpostitse sari.sundvall-piha@evl.fi.

Asiakaspalaute: suomi, ruotsi, englanti

Eija Koskivaara

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Partiotyön Ystävät

Tanja Kosme-Rokka

kokki

Kunstenniemen leirikeskus

Laura Kota-aho

ungdomsarbetsledare och skribaansvarig
Åbo svenska församling
Auragatan 18
20100 ÅBO

Kyllikki Krapinoja

retriitinohjaaja

Olen ohjannut 1990-luvun puolivälistä alkaen perusretriittejä, jotka nousevat kirkkovuoden ajankohdan raamatunteksteistä. Ohjaajana pyrin tarjoamaan retriittiin osallistuvalle levollisen ja kauniin tilan, jossa hänen on turvallista levätä ja asettua rakastavan Luojansa katseen alle. Mitä siinä tapahtuu, on minua suuremman käsissä.

Milla Kristola

nuorisodiakoni

Virkavapaalla

Työskentelen Maarian seurakunnassa nuorisodiakonina. Työalani on kouluikäisten kerho-, retki-, ja leirityö sekä rippikoulutyö. Lisäksi olen mukana Sukkaset-ryhmässä ja Etelä-Maarian aluetyössä.

Suosikkijuttujani ovat kädentaidot, liikunta ja kulttuuri. Seurakuntatyössä minua inspiroi vaihtelevuus ja ihmisten kohtaaminen. Yhteistyössä on voimaa!

 

 

Orkkuli Kuisma

nuorisodiakoni

Olen Orkkuli Kuisma, ja olen tehnyt pitkään palkkatöitä varhaiskasvatuksen opettajana päiväkodissa sekä aktiivisesti vapaaehtoistöitä kotiseurakunnassani pyhäkoulu-, raamattukerho-, nuoriso- ja lähetystyössä. Opiskelin aikuisiällä kirkon nuorisotyönohjaajaksi, ja aloitin 1.9.2023 kahden vuoden nuorisodiakonin viransijaisuuden Maarian seurakunnassa. 

Pääpaino työssäni Maariassa on varhaisnuorisotyössä eli 7-14 -vuotiaiden toiminnassa: kerhot, retket, tapahtumat ja leirit. Teen paljon yhteistyötä nuorisotyönohjaaja Teemu Luoma-Ahon kanssa. Osallistun sekä nuorten Sanzi-iltoihin että isoskoulutukseen, ja kohtaan lapsia ja nuoria myös Walkers-toiminnan kautta. Yhdessä diakoniatyöntekijöiden kanssa järjestän perheiden puuhailuiltoja Halisten seurakuntakodilla, ja minua näkee seurakunnan muissakin tilaisuuksissa ja tapahtumissa.

Vapaa-aikana tykkään viettää aikaa maalla luonnossa liikkuen ja retkeillen, pidän hiihtämisestä, luistelemisesta, pyöräilystä ja pesäpallosta, uin läpi vuoden niin auringonpaisteessa kuin talvipakkasellakin, ja olen innokas lavatanssien harrastaja. Olen ison perheen äiti; lapsista viisi vanhinta on jo lentänyt pesästä, alakouluikäinen kuopus onneksi on vielä ilona kotona.

Lapset ja nuoret ovat lähellä sydäntäni. Iloitsen kohtaamisista kaikenikäisten kanssa, ja jään mielelläni juttelemaan, liekö syynä eteläkarjalaiset juuret Lappeenrannasta. 

Iloa ja siunausta elämääsi!

Jarno Kuivala

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Sinisellä polulla

Reeta Kujanpää

verkkoviestinnän suunnittelija

Toimin Turunseurakunnat.fi-verkkosivuston pääkäyttäjänä ja vastaan ylläpitäjien tuesta ja kouluttamisesta. Lisäksi suunnittelen ja toteutan muuta seurakuntayhtymän viestintää.

Tero Kuusisto

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Partiotyön Ystävät

Aira Kuvaja

retriitinohjaaja

Retriittiohjaajana pidän tärkeänä olla maanläheinen, helposti lähestyttävä, välittävä ja ymmärrettävä. Haluan, että retriitin osallistujat tuntevat itsensä tervetulleiksi mukaan yhteiselle matkalle – myös ensikertalaiset. Ohjaamissani retriiteissä on turvallinen, kannustava ja yhteisöllinen ilmapiiri. Retriitin henkisyys, rauha ja hiljaisuus mahdollistavat sen, että osallistujat voivat viikonlopun jälkeen palata arkeen voimaantuneina, uusien ajatusten ja matkaeväiden kera. Olen äiti, isoäiti, kasvatustieteen maisteri, kotitalousopettaja ja retriittiohjaaja.

Johanna Käppi

nuorisosihteeri (virkavapaalla 25.6.2024 asti)

L


Seppo Laakso

retriitinohjaaja

Rukoushiljaisuus on kutsunut minua jo ennen kuin ymmärsin itse sitä etsiä. Ensimmäinen kokemus hiljaisuuden retriitin osallistujana – Hiljaisuuden Ystävät ry:n syntymävuonna 1986 – oli kohtalokas. Siitä alkoi polveileva tie retriittien kautta ohjaajaksi, sittemmin myös henkilökohtaisesti ohjattujen ja ignatiaanisten retriittien ohjaajaksi sekä hengellisen ohjauksen kysymysten pariin. Työskentely Heponiemen Hiljaisuuden keskuksessa sen alkuvuosina loi pohjaa Saaren retriittikodin isännyyteen, jonka parissa on vierähtänyt jo vuosikymmen. Yhä edelleen sieluni korvissa soi rukoushiljaisuuden lempeä kutsu, enkä koskaan soisi sen laantuvankaan.

Jari Laaksonen

kappalainen

Hallinto ja viestintä, lähetystyö ja kansainvälinen diakonia

Olen Länsi-Maarian aluekappalainen eli palvelen pappina alueen asukkaita erityisesti Runosmäen ja Kärsämäen alueella. Olen Runosmäen seurakuntatalon isäntä. Vastuullani ovat myös aikuisrippikoulut, eli jos haluat kirkkoon aikuisiällä tai pohtia uskoa ja elämää, minuun voi rohkeasti ottaa yhteyttä.

Työssäni iloitsen erityisesti ihmisten kohtaamisesta niin arjessa juin juhlassa, niin ilossa kuin surussakin. Raamattu ja teologia ovat lähellä sydäntäni. Erityiskiinnostuksen kohteita ovat Uusi testamentti ja myöhempien aikojen pyhien liike. Vapaa-ajalla rentoudun ystävien seurassa, nautin hyvistä kirjoista, uimahallista ja saunasta sekä keräilen tietoa elämän eri alueilta.

Jari Laaksonen

kappalainen

Maria Lahtinen

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja, Partiotyön Ystävät

Johanna Laine

siivooja-vahtimestari

Riitta Laine

byråsekreterare
Åbo svenska församling
Centralregister
Eriksgatan 3
20100 ÅBO

Ämbetsbetyg, släktutredningar, hindersprövningar inför äktenskap och övriga folkbokföringsärenden.

Pasi Lampinen

perheneuvoja

Neuvottelukielet: suomi, englanti

Nenne Lappalainen

diakon
Åbo svenska församling

tjänstledig

Pekka Larkela

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Yhteinen kirkkomme

Liisa Laukkanen

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Vihreä kirkko

Mikko Laurén

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, yhteisen kirkkoneuvoston jäsen, Sinisellä polulla

Markku Lautjärvi

johtava kanttori

Diplomilaulaja, director cantus Markku Lautjärvi on Pyhän Katariinan kirkon kanttori, joka johtaa Katariinanseurakunnan kirkkomusiikkityötä. Hän toimii sekä esilaulajana että urkurina jumalanpalveluksissa ja erilaisissa kirkollisissa toimituksissa, kuten hautajaisissa ja vihkitoimituksissa.

Markku on perustanut kevääseen painottuvan Cantio sacra -matineasarjan, jota hän on isännöinyt Pyhän Katariinan kirkossa jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan.

Markku on äänialaltaan tenori ja häntä saattaa kuulla myös solistina erilaisissa kirkkomusiikkiteoksissa, kuten esimerkiksi passioissa ja oratorioissa.

Markku johtaa myös Pyhän Katariinan kuoroa. Jos kuorotoiminta kiinnostaa sinua, ole rohkeasti yhteydessä häneen.

Jukka Lehtinen

leirikeskuksen isäntä

Kunstenniemen leirikeskus

Kari Lehtinen

kiinteistötyöntekijä

Mia Lehtonen

vapaaehtoistyön toiminnanohjaaja

Pirjo Lehtonen

retriitinohjaaja

Retriittityöni juuret ovat Morbackan retriittikodissa, jossa asuin vuosina 1995–2000. Tuona aikana suoritin myös Hiljaisuuden ystävien retriitinohjaajakoulutuksen. Hiljaisuuden viljelyn lisäksi Morbackassa puhutteli yhteisöllisyys, joka oman yhteisön lisäksi ymmärrettiin kaikki ihmiset ja kansat käsittäväksi. Yksinkertainen elämäntapa, ekologisuus ja kestävä kehitys olivat nekin keskeisiä arvoja. Samoin taide ja luovuus.

Kaikki nämä ovat olleet minullekin tärkeitä aiemminkin, ovat sitä edelleen ja uskoakseni jotenkin näkyvät retriiteissäni. Ennen kaikkea tavoitteenani on ohjata ”kodikkaita retriittejä”, minkä määritelmän – monen muuan asian tavoin – opin Anna-Maija Raittilalta. Lähes kaikilla avustajillani on myös ollut läheinen suhde Morbackaan. Monen vuoden ajan olen saanut toteuttaa retriittejä samojen avustajien kanssa – morbackalaisia hekin: Mereta Kotala sekä laulun johtajat Jani ja Kasper muodostavat sellaisen luottotiimin, että toivon yhteistyön heidän kanssaan jatkuvan tulevissakin retriiteissä.

Erik Lehtovaara

hautausmaatyöntekijä

Terhi Lehtovaara

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Yhteinen kirkkomme

Siiri Leppäjoki

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Yhteinen kirkkomme

Anneli Leppänen

retriitinohjaaja

Olen eläkkeellä oleva uskonnonopettaja ja toiminut retriitinohjaajana vuodesta 2013. Oman työkokemukseni pohjalta olen ollut kiinnostunut oppimisen eri muodoista. Mielestäni retriitissä tulee olla tilaa kaikille aisteille. Ne virittyvät kun saamme olla yhdessä hiljaa.

Tomi Leppänen

erityisammattimies

konekorjaamo

Sofia Liljeström

församlingspastor och barnkörsledare
Åbo svenska församling
Auragatan 18
20100 ÅBO

Sofia Liljeström

församlingspastor

Paula Lindberg

seurakuntapastori (virkavapaalla)

Paula Lindberg on Katariinanseurakunnan viestinnästä vastaava pappi. Paulan työnkuvaan kuuluu erityisesti vastuu sosiaalisesta mediasta - Katariinanseurakunta on aktiivinen Facebookissa (@Katariinanseurakunta) ja Instagramissa (@katariinansrk). Voit törmätä Paulaan myös jumalanpalveluksissa ja toimituksissa sekä rippikoulussa. 

Jos sinulta liikenee ideoita sometyöhön tai viestintään, olehan yhteydessä! Yhteyden saa vaikka whatsappilla ylläolevasta numerosta.

Vapaa-ajallaan Paula musisoi, tekee käsitöitä, pitää huonekasvejaan elossa ja harjoittaa arkipäivän ekumeniaa.

Paula Lindberg

seurakuntapastori (virkavapaalla)

Petra Lindblad

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Liv och gemenskap i församlingen

Petra Lindblad

medlem i församlingsrådet och gemensamma kyrkofullmäktige
Åbo svenska församling

Siina Linden

suntio-vahtimestari

Kakskerran kirkko, Hennalan srk-koti ja Pitkis

Heli Lindroos

retriitinohjaaja

Retriitinohjaaja ja kuvantekijä. Maalaan paperille kaipausta ja luottamusta. Käytän mielelläni värittämistä ja kirjallisuusterapian menetelmiä hengellisessä ohjauksessa. Matkanteko näyttää olevan hidasta ja hermo menee. Rakennan toivoa tietoisesti. Yritän käyttää kaikki Jumalan antamat lahjat anteliaasti yhteiseksi iloksi. Eläkkeellä oleva diakoniatyöntekijä.

Tom Linkinen

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Vihreä kirkko

Harri Lukander

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja, Partiotyön Ystävät

Susanna Lundqvist

varhaiskasvatuksen ohjaaja

Iltapäivätoiminta ja kesäkerhot

Teemu Luoma-Aho

nuorisotyönohjaaja

Olen nuorisotyönohjaaja ja pääpaino on alakoululaistyössä. Virkapaikka on Leafin toimitiloissa, mutta käytännön työssä toimin koko Maarian seurakunnan alueella. Teen nuorisodiakoni Orkkuli Kuisman kanssa yhteistyötä. Rippikouluja pidän kaksi kesässä, vierailen myös nuorisotyössä toisinaan.

Vapaa-aikana harrastan juoksua ja parcouria.

Hyvälle tuulelle minut saa perhe, hyvä ilima ja kun murhetta on edes vähän vähemmän kuin iloa.

Vaikka ette olisikaan olleet mukana alakoululaisten tai perheiden toiminnoissa, lähtekää mukaan kokeilemaan edes kerran!

 

 

 

Hedvig Långbacka

medlem i församlingsrådet
Åbo svenska församling

Heidi Lönnroth

toimistosihteeri / seurakuntasihteeri

Piikkiön seurakunnan asioissa tavoitettavissa ti ja ke

M


Ari Malmi

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Yhteinen kirkkomme

Leena Malmivirta

perhetyöntekijä

Marjut Marila

tietohallintosuunnittelija

Rauman toimipiste

Agneta Markkula

diakon
Åbo svenska församling
Auragatan 18
20100 ÅBO

Agneta Markkula

diakon

Jag är ny inom diakoniarbetet men har tidigare jobbat med människor i alla olika åldrar inom social- och hälsovårdssektorn och har därför lång erfarenhet av olika prövningar som kan uppstå i livet. Som mamma till två barn känner jag också väl till vilka utmaningar föräldraskapet kan föra med sig.

Mia Martikainen

vahtimestari

Nummen seurakuntakoti ja Katariinan pappila

Tomi Matikainen

erityisammattimies

Mirka Metso

varhaiskasvatuksen ohjaaja

Perhetyö, erityistyömuodot ja perhetyön yhteistyömuodot.

Anssi Miettinen

seurakuntapastori

Johan Mullo

perheneuvoja (ruotsinkielinen)

 • psykoterapeutti

Neuvottelukielet: suomi, ruotsi, englanti

Seppo Muurinen

luottamushenkilö

Yhteisen kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja, yhteisen kirkkovaltuuston jäsen, Yhteinen kirkkomme

Tarja Muurinen

diakoniatyöntekijä

Tarja Muurinen on vammaistyön diakoniatyöntekijä, päävastuualueena on kehitysvammaistyö Turun ja Kaarinan seurakuntien alueella. Tarja vastaa sihteerinä myös seurakuntayhtymän vammaisneuvoston koordinoimisesta ja kokousjärjestelyistä. Vammaisneuvoston kautta edistämme konkreettisesti kirkon ja seurakuntien saavutettavuutta ja esteettömyyttä. 

Työnkuvaan kuuluu paljon kohtaamista, kuuntelemista, auttamista ja tukemista elämän eri tilanteissa niin iloissa kuin suruissakin. Tarja pitää säännöllistä yhteyttä muihin alan järjestöihin ja toimijoihin. Kommunikoinnin tueksi otetaan tarvittaessa käyttöön selkokieli, tukikuvat ja viittomat. 

"Jokainen ihminen on arvokas, jokaisella ihmisellä on tärkeää sanottavaa. Haluan väittää työssäni toivoa ja lempeyttä." 

 

Tarja Muurinen

diakoniatyöntekijä

Olen toiminut kirkon diakonianvirassa pian 20 vuotta. Koulutukseltani olen sosionomi-diakoni. Lähellä sydäntäni ovat erilaiset ihmiset ja yhdenvertaisuus- ja saavutettavuusasiat. Tuen ja autan kohtaamiani ihmisiä elämän eri vaiheissa; iloissa ja suruissa. Olen maalla-asuva, luontoarakastava, teini-ikäisen tytön äiti sekä yrittäjän ja maanviljelijän puoliso.

Eetu Myllymäki

yhteiskunnallisen työn pappi

Työpaikkayhteistyö, Työttömät

Eetu Myllymäki on yhteiskunnallisen työn pappi. Eetu on keskittynyt kirkon seinien ulkopuolella tapahtuvaan työhön. Hän kohtaa ihmisiä mm. Meyerin Turun telakan työpaikkapappina, Turun seudun TST ry:n toiminnassa ja Sirkkalan päiväkeskuksessa. Eetuun voit olla yhteydessä, jos sinulla on vaikkapa jokin