Diakoniutmaning

Känns det som att pengarna är slut fortare än de kom in på kontot eller är det svårt att få pengarna att räcka till hela månaden?

Om du behöver få koll på din ekonomi är det bra att fundera på matutgifterna. Vi utmanar dig till enkel, god och näringsrik mathushållning under år 2024. Utmaningen pågår hela året och vi tipsar om inköpslista och recept på mat.

Bröd är basfödan i många länder och bröd i butiken kostar också en hel del. Genom att baka själv kan du spara en bra slant. Förutom det hembakade brödet kan du ha knäckebröd i skåpet att variera med.

Vi utmanar till enkel, näringsrik och förmånlig mat under år 2024. Delta i vår diakoniutmaning! 

Inköpslistor och recept

Receptlänk till semlor, pizza och pizzasallad (öppnas i en pdf-fil som inte är totalt tillgänglig)

Inköpslista och veckomeny (öppnas i en png fil som inte är totalt tillgänglig)

Receptlänk till skinkfrestelse, fastlagsbullar, purésoppa, spagettisås och grönsaksplättar (öppnas i en pdf-fil som inte är totalt tillgänglig)

Inköpslista och veckomeny för pasta carbonara, spenatsoppa, broccoligratäng och fetaost i ugnen (öppnas som en jpeg-fil som inte är totalt tillgänglig)

Receptlänk till pasta carbonara, spenatsoppa, broccoligratäng och fetaost i ugnen (öppnas som en pdf-fil som inte är totalt tillgänglig)

Receptlänk till tofu, tomatsoppa, bruschetta och spagetti bolognese (öppnas som en pdf-fil som inte är totalt tillgänglig)

Receptlänk till kycklingsallad/sallad på sojastrimlor, laxpaj, lyxig citronkyckling/kikärtsgryta (öppnas som en pdf-fil som inte är totalt tillgänglig)

Recetplänk till rätter med ägg (öppnas i en pdf-fil som inte är totalt tillgänglig)

Receptlänk till matiga sallader (öppnas i en pdf-fil som inte är totalt tillgänglig)

Receptlänk till festmat (öppnas i en pdf-fil som inte är totalt tillgänglig)

Nybakta semlor på en plåt.

Instruktioner

Instruktioner för hur du odlar kryddgrönt (bilagan öppnas i en pdf-fil som inte är totalt tillgänglig)

Tag kontakt

ledande diakonitjänsteinnehavare, diakonissa
Åbo svenska församling
Auragatan 18
20100 ÅBO