Kontakt

Församlingsbyrån i Aurelia är för tillfället öppna enligt överenskommelse. Lättast når ni oss per telefon eller mejl.
Bokningsservicen, centralregistret och gravkontoret på Eriksgatan 3 har öppet måndagar-fredagar kl. 9.00-14.00 från och med 5.10.2020.

Församlingsbyrån i Aurelias (Auragatan 18, Åbo) tredje våning är öppen enligt överenskommelse tillsvidare, telefontid på måndagar, tisdagar och torsdagar 1012 och 1315, onsdagar 1315 och fredagar 1012. Församlingssekreteraren (Tove Peltoniemi) informerar om verksamheten, bokar Aurelia för olika evenemang och verksamheter.

Församlingssekreterarens tfn 040 341 7458

Bokningsservicen Åbo svenska församlings dop- och vigselbokningar sköts via Åbo och S:t Karins kyrkliga samfällighets bokningsservice. Telefonnumret till bokningsservicen är 040 341 7011 och mejladressen är turku.varauspalvelu@evl.fi. Bokningsservicen har öppet mån-fre kl 914. Du kan även besöka bokningsservicen (Eriksgatan 3, Åbo) för att göra en bokning.

Bokningsservicens tfn 040 341 7012:

 • Bokning av tidpunkt för vigsel
 • Bokning av tidpunkt för dop
 • Bokning av Aurelia för dopkaffe och minnesstund

Centralregistret på Eriksgatan 3 (PB 922, 20101 Åbo) är öppet mån-fre kl. 9-14. Byråsekreteraren (Riitta Laine) handhar ämbetsbetyg, släktutredningar, hindersprövningar inför äktenskap samt övriga folkbokföringsärenden.

Byråsekreteraren tfn 040 341 7229:

 • Beställning av ämbetsbevis
 • Släktutredningar och släktforskning
 • Hindersprövning och registrering av vigslar
 • Registrering av födsel- och dopärenden
 • Registrering av inskrivning i kyrkan
 • Registrering av utskrivning ur kyrkan
 • Registrering av skriftskolor
 • Tacksägelse efter jordfästning
 • Prenumeration av Kyrkpressen

Respons

Din respons är viktig för oss. Vi utvecklar vår webbplats och vår verksamhet med hjälp av den. Skriv ut din kontaktinformation om du önskar få svar.

» Ge respons

Elina Ahopelto

nuorisotyönohjaaja

Elina Ahopelto on Katariinan nuorisotyönohjaaja, joka siirtyilee usein julkisen liikenteen armosta milloin iskowednesday-iltaan tai alakoululaisten hengailuiltaan (After schooliin) Jaaniin ja milloin rippikoulutapaamisiin tai Donkkis Big Nighteihin Varissuon kirkolle.

Elina ällistelee työkaveidensa rautaista ammattitaitoa ja lahjoja, joita Luoja on heille suonut, välillä mielessään ja välillä ääneen. Hänelle on tärkeää se, että ihmisiä muistutetaan siitä, että heitä rakastetaan ja se rakkaus on valunut taivaasta käsin.

Elina pitää rippileireistä ja rukoilee joka kesä vain lyhyttä hellejaksoa, sillä rannat ja auringon käristys eivät ole Elinan kavereita. Dramaattiset musikaalikappaleet ja D&D-roolipeliin tutustuminen ovat mielenpäällä usein vapaalla ja välillä hän ehtii kasaamaan ystäviä myös pakenemaan escaperoomeista tai pelaamaan lautapelejä.

Taizé on jees ja tuohukset tuoksuu hyvältä. Yläkoulut saapi ottaa yhteyttä Elinaan oli kyse morottamisesta, oppituntipaketeista, koulupäivystyksen aloittamisesta tai muusta.

Elina Ahopelto

« Tillbaka